Tre gode anbefalinger til sommeren

Tre gode anbefalinger til sommeren

Les Synne sine tips til bok, film og musikk! Kanskje blir dette til inspirasjon til hva du kan fylle sommerdagene med.

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Nå er det øyeblikkelig sommer, og de fleste av oss skal snart ha sommerferie! Sommerferie for meg er tiden for å reise, slappe av, nyte været og finne på kjekke ting med venner. Likevel må vi ikke glemme å bruke tid med Jesus!

Det kan være fort gjort å glemme Jesus i hverdagen, så derfor ønsker jeg å anbefale en bok, en film og en artist som kan gjøre det litt lettere å bruke mer tid med Ham.

Bokanbefaling til late sommerdager

Min absolutte bokanbefaling er Bibelen, men i tillegg til den vil jeg anbefale «17 grunner til at jeg er kristen» av Rune Tobiassen.

Dette er en bok for unge og gamle, og den er skrevet for både kristne og ikke-kristne.

Gjennom boken ønsker Tobiassen å gi de som ikke tror gode grunner til å vurdere kristen tro, i tillegg til at han utfordrer oss som er kristne til å tenke over hvorfor vi tror.

Selv har jeg innsett hvor viktig det er å være bevisst på mine egne grunner til å tro, og det har hjulpet meg til å stå sterkere i møte med motgang, tvil og mennesker som er uenig med meg i troen min.

Det kan også være til hjelp når vi skal dele troen våres med andre. Hvis noen spør deg hvorfor du er kristen, hva svarer du da?

Denne boken kan hjelpe deg med å finne ditt svar på dette spørsmålet.

Filmkveld med gode venner?

Etter et år på Bibelskolen i Grimstad har jeg lært å elske trosforsvar, og vil derfor anbefale filmen: «The Case for Christ. Filmen er opprinnelig en bok av Lee Strobel, og baserer seg på Strobels egen troshistorie. Strobel var en etterforskende journalist og ateist som satte seg inn i Jesu oppstandelse etter at konen hans ble kristen.

Gjennom filmen får man innblikk i intervjuene og kryssforhørene han gjorde med eksperter, og hvordan han prøver å motbevise at Jesus sto opp fra de døde. Dette gjør filmen utrolig fasinerende og har hjulpet meg i troen på at Jesu oppstandelse er realistisk, og noe vi har gode grunner for å tro på.

The Case for Christ kan ses på YouTube:

Når du får beskjed om å styre musikken

Til slutt vil jeg anbefale min favoritt-artist for tiden. Musikk er en stor del av hverdagen min, og derfor er det viktig for meg at den musikken jeg fyller meg med, og synger til, er musikk som jeg kan stå inne for.

Hvis du også leter etter slik musikk, kan jeg virkelig anbefale Jervis Campbell! Han lager kjempekule sanger, med kristent budskap. Sangene hans varierer fra chill- til skrike-i-bilen-stemning, og er sanger jeg kan høre på med hvem som helst.

Jervis Campbell på Spotify:

 

Ønsker deg en fin og velsignet sommer!

Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. (Matt 6,33)

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.