5 gode vaner for det nye skoleåret

5 gode vaner for det nye skoleåret

Hva er vel bedre enn å starte et nytt skoleår med noen nye vaner?

Tips og Triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Et nytt skoleår er snart i gang, og hva er vel bedre enn å starte et nytt skoleår med noen nye vaner? Det krever masse å etablere nye vaner, så man må som regel legge inn en solid innsats hvis man skal lykkes.

Å gjenta, repetere handlingen regelmessig, til den blir noe du gjør uten å tenke deg om, er nøkkelen til nye vaner»

«Å gjenta, repetere handlingen regelmessig, til den blir noe du gjør uten å tenke deg om, er nøkkelen til nye vaner», sier psykolog Jan-Ole Hesselberg i podcasten Psykologlunsj.

En vanlig felle er å starte med mange vaner samtidig. Gjør man dette er risikoen høy for at ingen av vanene varer særlig mye lengre enn den første uka. Det kan være lurt å starte med kun èn vane, og heller øke på når man føler man har grei kontroll.

Er du klar for å få noen nye vaner? Her er noen forslag til vaner du kan innprente i ditt liv.

1. Søvn

Legg deg til et fast tidspunkt hver ukedag! Tenk så fantastisk det er å ha dette som en vane. Risikoen for å sovne i klasserommet blir svært mye lavere.

2. Bønn

Skriv ned konkrete bønner du ber. På denne måten kan du bli mer bevisst på hva du ber om.

3. Trosliv

Spør en venn hvordan det går med troslivet, og gjør det til et normalt samtaleemne. Hvis vi som kristne snakker med hverandre om vår tro, blir det også lettere å snakke med andre om troen.

4. Notater

Hvis du ønsker å oppnå bedre resultater på skolen, kan det være en god start å ta notater fra timene. Når man tar notater er sannsynligheten større for å få med seg hva som blir sagt. Et godt råd er å opprette egne mapper med ulike fag slik at det er lett å få oversikt over notatene.

5. Snakk positivt

Ha det som en vane å snakke positivt om andre, og ta avstand fra baksnakking. På denne måten kan det også være lettere å tenke positive tanker om deg selv.

Lykke til med et nytt skoleår!

 

 

 

Unsplash

Tips og Triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.