Målrettet skoleår

Målrettet skoleår

Hvordan skal det nye skoleåret ditt bli? Her er 10 spørsmål du kan snakke med en venn om for å få et bra år.

Guttesnakk

En gang i måneden er det Guttesnakk her på iTro.no

Hvordan skal det nye skoleåret ditt bli? Her er 10 spørsmål du kan snakke med en venn om for å få et bra år.

«Hei.»

Dette er ikke et spørsmål, men en ypperlig måte å få et bra år på. Hils på din nye kompis, som du møter på den nye skolen/studiestedet du har begynt på, eller i den menigheten du har begynt å gå i.

Hvordan har sommeren din vært?

Den store klisjéen, der svaret ofte er fylt med en recap av hva du/dere fikk gjort gjennom sommerferien. La oss krydre det litt i år: Si noe om hvordan tiden med Gud har vært i sommer. Ikke super? Sett deg et mål allerede nå om at svaret skal høres annerledes ut neste sommer.

Gira på å henge?

Et veldig åpent spørsmål, som kan innebære alt fra å jogge sammen til å se i veggen sammen. Det eneste som slår en herlig kikke-i-veggen-stund er å kunne gjøre det sammen med en god venn.

Når er oppstart på bibelgruppen/cellegruppen?

Ikke i en bibelgruppe ennå? Start en sammen med din kompis, og kanskje noen du ikke kjenner like godt fra før? Mangler dere opplegg kan dere sjekke ut Levende Tro og bruke det!

Hva har du planer om utenom skolen?

Et bra år trenger litt aktivitet! Har du planer om å spille fotball, gå turer i fjellet, eller frister Dungeons & Dragons?

Hvilke drømmer har du for dette året?

Har Gud minnet deg på noe i sommer – enten gjennom tid med ham, eller på leir/festival? Hva kan du gjøre for å holde flammen i live gjennom året?

Gira på taco?

Mat – en sikker vinner for et bra år, blant annet fordi du slipper å dø av sult. Bonus: min erfaring er at den gode praten sitter løst rundt tilberedning og spising av deilig mat. Her dukker garantert opp flere spørsmål enn de på denne listen, helt av seg selv!

Hvordan har du det?

Et spørsmål som ikke alltid er like lett å stille og heller ikke alltid like lett å svare godt på, men også et spørsmål som kan være viktig å få eller gi av og til!

Lyst å lese sammen?

Skolearbeidet må ikke gjøres alene. Slå dere sammen om dette hjelper på motivasjon og prestasjon.

Hvor befinner du deg om fem år?

Det er ikke så dumt å tenke over hvor en vil i livet slik at en kan prøve å bevege seg i den retningen, sakte men sikkert. Før du vet ordet av det er fem år faktisk gått. Legg en plan, men vær åpen for at Gud kan ha andre tanker.

Guttesnakk

En gang i måneden er det Guttesnakk her på iTro.no