– For meg gjør det å bruke tid med Gud daglig at min religiøse tro blir til en levende relasjon

– For meg gjør det å bruke tid med Gud daglig at min religiøse tro blir til en levende relasjon

iTro har spurt fem personer om hvordan de bruker kvalitetstid med Gud.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Som kristne lever vi i Gud og Gud lever i oss. Han er alltid nær.

Likevel må vi innrømme at vi fort kan glemme at han er der i en travel hverdag. Så hvordan kan vi bruke tiden vår på en måte som styrker relasjonen vår til Gud og minner oss på hvem han er og hvem vi er i han?

iTro har spurt fem personer om hvordan de bruker kvalitetstid med Gud:

 

 

Esther Ane Hodnefjell Vagle (21):

– For meg er det å bruke tid med Gud noe jeg gjør gjennom hele dagen, i samtale med han enten jeg er på T-banen eller hjemme. Han er som en bestevenn som du kan snakke med hele tiden enten det er lange eller korte samtaler.

Jeg liker å starte dagen med lovsang og bønn eller å høre på en podcast, mens jeg steller meg og lytter til hva Gud har for dagen. Om kvelden bruker jeg ofte å lese i Bibelen og be. Det er med på å minne meg om at Gud er den som har kontroll, han har gått i forveien og han har planer for hver dag.

Når jeg velger å bruke tid med Gud snur det om på alt – jeg blir mer glad og får mer energi og kan slappe av i han. Når jeg ikke prioriterer han blir jeg mer ”slukt” i verden, jeg lar meg lett stresse av små ting og blir fort sliten. Det daglige påfyllet gjør noe med meg personlig, om hva jeg tenker om meg selv, men også hvordan jeg ser andre.

 

 

Andreas Furnes (25):

– Jeg prøver å bruke tid på å lese i Bibelen hver dag, for å la tankene mine bli opptatt av det Gud er opptatt av. Derfor liker jeg å starte studiedagen med å sette av 5-30 minutt til å lese fra Bibelen.

Først ber jeg en kort bønn om at Gud må tale til meg gjennom det jeg leser og så tar jeg for meg én bok i Bibelen om gangen. Dette gjør jeg enten på lesesalen eller på bønnerommet der jeg studerer.

De dagene eller periodene jeg ikke gjør dette, merker jeg veldig godt at fokuset mitt blir innovervendt, mens de dagene jeg gjør det blir fokuset ofte vendt utover mot andre og oppover mot Gud. Om jeg ikke får gjort det i starten av dagen, så blir det ofte ikke gjort senere på dagen. Åndelig rutiner og disiplin bra. Disse minuttene er dyrebare for meg.

 

 

Eline Mikhela Olsen (20):

– Mye av min tid går til kollektivtrafikken. Der pleier jeg å åpne bibelappen og enten lese dagens tekst av en bibelleseplan jeg følger og/eller ulike bibeltekster. Salmer synes jeg er ekstra fint å meditere på om morgenen. Jeg har også begynt å lese Bibelen fra start til slutt i kronologisk rekkefølge, så ofte fortsetter jeg i noen kapitler der.

Når jeg trener så bruker jeg også mye tid med Gud. Da ber jeg gjerne i tunger og snakker med Gud om livet.

Ellers pleier jeg å be over folk når jeg går fra sted til sted. Store deler av dagen går med på å lytte til lovsang. Det gjør jeg for å bevisst fylle meg med sannheter om hvem Gud er og hvem jeg er skapt til å være.

 

 

Roald Østreim (21):

– Jeg prøver å sette av tid minst en gang om dagen til å bruke tid med Gud. Da pleier jeg å sette på lovsang og skrive ned det jeg ber om og hva Gud svarer – ja, litt som en facebookchat. Og siden jeg ikke er en morgenfugl så er dette noe som for meg funker best på kveldstid.

Og om jeg er på et møte hvor det er lovsang så pleier jeg å be Gud om å vise meg et bilde for så å tegne det og be Han om å forklare hva det betyr. Ofte kan det være ting som taler rett inn i livet mitt eller til andre personer som også er til stede.

Jeg synes det er viktig å prioritere tiden sammen med Gud for da vokser man i troen, i tillegg til at Gud alltid har lyst til å vise oss nye sider av hvem Han er og hvor mye Han elsker oss.

 

 

Emily Gabrielsen (27):

– For meg gjør det å bruke tid med Gud daglig at min religiøse tro blir til en levende relasjon. Det handler ikke om hvordan eller hvor ofte jeg gjør det, men om kvaliteten av tiden.

Vanligvis bruker jeg tid med Gud om morgenen etter frokost, og starter med å lese i Bibelen – ofte i ett av evangeliene og så en annen bok. Mens jeg leser prøver jeg å ‘lytte’ og meditere over ordene, om det er noe et vers sier om Gud, livet eller om noe annet.

Etterpå tar jeg et par minutter til å be og spørre Jesus om han har noe å si for dagen. Noen ganger skriver jeg i journalen min eller leser i en andaktsbok, men det er bønn og bibellesning som er kjernen i tiden jeg bruker med Gud.

 

 

Privat

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.