Lommer i tiden

Lommer i tiden

Det er viktig at du finner lommene i tid og sted, som får deg til å stoppe opp, til å glemme den innleveringen eller den husvasken.

Tema

Denne artikkelen ble originalt publisert i januar 2017. Da var temaet tid.

Tiden. Vi har alle like mye av den. Sånn helt frem til den stopper for den enkelte person og en dør, selvsagt. Men i hver enkelt dag har vi alle like mye tid. 24 timer i døgnet. Klokka tikker likt for alle.

Ulikt

Hvordan vi bruker den tiden er derimot svært ulikt. Hva vi synes er viktig å bruke tid på, hvordan dagene våre ser ut for å få livet til å gå opp. Hvem vi fyller tiden med, hvilke interesser som får lov å bruke tiden vår – hva eller hvem det er verdt å sette av timene sine til og med.

De fleste av iTros lesere går likevel på skole. Dere har mer eller mindre like dager – fylt med skole, lekser, trening, sosiale medier, hobbyer, familie og venner.

Noen ganger kan det virke som om andre har så mye mer tid enn en selv. Han ene i klassen som bestandig har tid til å henge, eller hun andre som ser så fresh ut at hun jo må ha brukt en liten evighet foran speilet. 

Det er ikke til å komme fra at det er forskjell på folk, vi har forskjellig kapasitet til ulike ting. Likevel kan det bli mye for alle og enhver. Det kan blir voldsomt, og det kan være vanskelig å se at tiden en har er noe en selv bestemmer hva en skal gjøre med.

Lommene

Derfor er det viktig å finne lommene i tiden. Det en kan gjøre for å få tiden til å stoppe opp. En time til å gå saktere. En pause fra tankene på innleveringen som skal inn på fredag. Et rom til å være.

Det er viktig for å få krefter til alt det andre som må gjøres, men som også er viktig i livet.

Hvor vi finner disse lommene vil være ulikt. For meg ser ikke lommene like ut hver gang. Men hver lomme er viktig.

Dette er forslag til hva du kan gjøre for å finne de rommene i tid og sted, hvor du bare kan være. Alene, eller sammen med noen du er helt komfortabel med.

Kunst

Kunsten er viktig for mange. Om det er å skape musikk, male eller lage en skulptur. Det å være kreativ, å jobbe med henda og hodet på en annen måte, kan være en deilig måte å koble fra på.

Musikken

Å lytte til musikk kan skape et pusterom. En ut av deg sjæl-opplevelse. Ikke bare sett på musikk i bakgrunnen, når du gjør lekser eller henger med venner – sett deg ned og lytt. Lytt til det som skapt for å lyttes til. Dra på konsert og opplev musikernes kunst. La deg rive med i følelsene musikken vekker i deg.

Naturen

Å komme seg ut i skaperverket er godt for både kropp og sjæl. Å fylles med inntrykk, frisk luft og fuglekvitter, gir rom for nye tanker og glede. La naturen gjøre inntrykk på deg. La den være med å gi deg perspektiv.

Retreat

Det er kanskje ikke så mange unge som drar på retreat (ofte en helg eller uke, som du bruker i stillhet sammen med Gud, på for eksempel et leirsted), men det er en fantastisk mulighet du har. Ta helt fri fra alt og alle – bortsett fra deg selv og Gud. Det kan bli en vakker tid.

Forelsk deg

Vi har vel alle stadig et crush eller holder øynene åpne for en potensiell make. Men så er det stress å være forelska. Å sette av tid til å faktisk bli kjent med et menneske, å la en annen faktisk få bli kjent med en selv, å kjenne på følelsene av å ikke ha helt kontroll og sommerfugler og svette hender og røde kinn. Men så er det likevel så verdt det rommet og lommen det gir.

Le

Å le og ha det gøy er fantastisk deilig og befriende. Det er lite som får en til å glemme tiden på samme vis. Så finn ut hva som gjør deg glad – og sett av tid til det.

Tema

Denne artikkelen ble originalt publisert i januar 2017. Da var temaet tid.