– Sa du et tre?

– Sa du et tre?

Temaet for årets UL er… et tre?

Festival

UL er en kristen ungdomsfestival, arrangert av NLM ung og IMF ung. I år er festivalen fra 24-28 Juli i Kongeparken Amfi på Ålgård.

For informasjon og påmelding, sjekk ut ul2018.no

UL 2018 nærmer seg med stormskritt, selv om vi vel og merke kun er i april. Men bak scenen av en av Norges største kristne ungdomsfestivaler har arbeidet stått på lenge.

Temaet for årets UL er… et tre? Det er kanskje mange som lurer på hva det innebærer. Vi fikk snakket litt med leder for NLM Ung, Hans Kristian Skaar, om temaet på UL.

Hvorfor et tre?

– Temaet i år er et tre. Kan du si litt om hvorfor? 

– Ja, vi har fått litt dilla på trær. Og det er fordi vi tror at det er noe her som er viktig, som faktisk kanskje kan forandre livet ditt. Når vi leser i Bibelen så dukker det nemlig rett som det er opp noen trær. Livets tre, for eksempel, som vi leser om allerede i skapelsen og som dukker opp på Bibelens siste side. Vi leser om kunnskapens tre og alt det vonde som skjer i verden, forteller Hans Kristian.

– Bibelen bruker også mange bilder som har med treet å gjøre: røtter, stamme, vekst og frukt. Og Jesus snakker flere ganger om trær i sine lignelser. Og til slutt dør Jesus også på et tre. Så vi vil ta deg med på en liten guida tur mellom alle disse trærne på UL. Og vi tror vi har noe viktig å si om de.

Tema gir store muligheter

– Hvordan kom dere fram til dette temaet?

– Vi forsøker å finne litt ulike innfallsvinkler fra år til år på UL. Vi jobber først gjerne med litt flere ulike idéer og temaforslag, og så snevrer det seg inn. Og vi opplevde at dette temaet gav størst mulighet til å løfte fram noe av det vi ville med UL 2018.

– Hva kan vi glede oss til dette UL når det kommer til temaet?

– Jeg tror i hvert fall vi kan glede oss til å finne ut at disse trærne i Bibelen egentlig handler ganske mye om livet vårt – om hvorfor du finnes, hva som er meninga med livet, hvorfor livet kan være kjipt, hvorfor vi gjør mye dumt, om livet med Jesus, hva han betyr og om framtida di.

Håndfast og ekte

Simon Berg har de siste månedene laget et ”tre” for årets UL. Dette treet er det vi ser i banneret for årets UL. Et stort tre med et kirkebygg ved røttene. Treet blir satt opp under årets UL og blir rett og slett ”UL-treet”.

– Hva har inspirert deg til å lage dette treet?

– Det er mye gøyere å lage noe helt fra bunn i stedet for å finne et tre på Google. Kult å ha noe håndfast og ekte istedenfor at alt trenger å være helt digitalt. Og det er bra å utfordre seg selv kreativt på nye områder. Og for min egen del, skapergleden i seg selv, forteller Simon

– Hvorfor er det et kirkebygg ved røttene?

– En idé om å ha en kirke som er bygget oppå røttene til et digert tre, livets tre på en måte. Det er fin symbolikk, at vi må holde oss tett inntil Jesus.

simonberg.no kan du se bilder av prosessen fram mot det ferdige ”UL-treet”.

Festival

UL er en kristen ungdomsfestival, arrangert av NLM ung og IMF ung. I år er festivalen fra 24-28 Juli i Kongeparken Amfi på Ålgård.

For informasjon og påmelding, sjekk ut ul2018.no