Clickbait

Clickbait

Helt ærlig, jeg trykker. Ofte.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Har du fått med deg nyhetsfunksjonen på Snapchat? Det har jeg. Det er nesten for flaut til at jeg tørr å innrømme det, men jeg ender opp med å sjekke den ganske ofte. Klassisk meg,  åpenbart nysgjerrig på siste nytt fra kjendislivet og Iphone X. Jeg bryr meg jo egentlig ikke om denne typen nyheter, men klarer ikke å la være. Jeg biter på «clickbaiten», som nok kalles det for en grunn.

Føler du at du vet for lite om Kardashiansøstrene eller lurer på hvilke «Memes» som er så legendariske at de burde vært på museum? Mest sannsynlig ikke, men du må kanskje sjekke likevel?

Funksjonen i seg selv er absolutt ikke dum. Den bringer nyheter rett til de stedene der vi unge lett ser dem. Det finnes noen mer seriøse aktører, men selv disse spiller ofte på sensasjonssakene. Ellers er det mest fokus på sex, kjendiser, uteliv og ekstreme historier, som ofte ellers i media.

Det er kanskje ikke funksjonen jeg i utgangspunktet misliker. Det blir vel bare ekstremversjonen av den type mediadekning som jeg føler fokuserer på helt feil ting. I tillegg irriterer det meg at jeg ser ut til å lese det like mye som alle andre. Timene går, og når jeg først begynner å klikke, ender jeg alltid opp et sted druknet i rykter om Bieber eller andre Hollywood-nyheter. Jeg har så lyst til å bry meg om viktigere ting enn det.

Ja, det kan være underholdende. Jeg sier ikke at du nå bør slette alle sosiale media og kun se på NRK. (Selv om Urix er et av mine favorittprogram, #nerd) Man kan lære mye om livet gjennom serier, filmer og saker som ikke er superseriøse. Men samtidig finnes det så mange gode nettsider og nyheter å lese! Det skjer så mye i verden som kan være greit å få med seg, det blir for dumt å la horisonten insnevres av hvilke saker som er «trending.» Vi vil påvirkes av det vi fyller oss med, og da ser jeg virkelig verdien i å begrense tiden jeg bruker på å lese sladder.

Sjekk Snapchat, men sjekk andre nyheter i tillegg. Kanskje du kan klikke deg inn på  iTro for eksempel?

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.