Livet med Jesus > livet uten Jesus

Livet med Jesus > livet uten Jesus

Emilie Økland Algrøy (18) deler 5 grunner til hvorfor hun er kristen.

Andakter av og for tenåringer

Søndagsandaktene på iTro er skrevet av og for tenåringer. Andaktene baserer seg på et av skribentens  favorittbibelvers eller 5 grunner til at de er kristne.

Er du mellom 13-19 år, og kunne tenke deg å skrive en andakt for iTro? Ta gjerne kontakt med oss her.

Jeg er vokst opp i en kristen familie, mine foreldre har satt Jesus som sentrum i mitt liv fra dag 1, noe jeg er uendelig takknemlig for.

Troen på at det finnes en Gud var ikke noe jeg så på som et alternativ, sånn var det bare. Derfor ble spørsmålet om hvorfor jeg er kristen så utrolig viktig for meg da jeg tok steget ut fra barnetroen og søkte etter en mer personlig relasjon med Gud.

1. Ingenting kan komme av ingenting

Du sitter kanskje på en stol eller en sofa når du leser dette og du leser kanskje på mobilen eller på PCen din. Dersom jeg hadde sagt til deg at alt det bare dukket opp ut av ingenting hadde du nok mest sannsynlig ikke trodd meg. Ingenting kan komme av ingenting.

Når jeg ser på skaperverket, hvor komplekst og underfullt alt er laget, kan jeg ikke annet enn å tro at det er en allmektig Gud som står bak.

2. Elsket for den jeg er

Ettersom jeg har blitt eldre har det gått mer og mer opp for meg at et liv der jeg hele tiden jager etter hva verden tenker er best eller kult og setter identiteten min i det, ikke er et liv jeg ønsker.

Bibelen forteller oss at vi ikke er av verden, men i verden. Vår identitet er i hvem Gud sier vi er. Min identitet er konstant i hvem Gud sier at jeg er og det gjør at jeg tør å være frimodig i min tro og i min visshet om at Jesus er veien, sannheten og livet.

3. Jesus døde for meg

Den kanskje mest åpenbare grunnen er det faktum at Jesus døde for meg. Gud kom til jorden, ble menneske, ble forfulgt, hånt, pint og til slutt torturert og drept. For vår skyld. Han hang på korset i timevis og ble ydmyket på en måte vi aldri fult vil forstå. Hvorfor?

Korset var ikke et tap for Han, tvert imot står det at han viste seg som seierherre på korset. Jesu død var ikke et nederlag, det var ikke slutten, men markerte starten på et evig liv for oss sammen med Ham.

Jeg vet at Jesus døde for meg og at jeg kan få evig liv med Han.

4. Bønnesvar

Når jeg ser tilbake på livet mitt nå, smiler jeg. Det betyr ikke at jeg har hatt et liv uten motgang, men heller at når jeg nå ser tilbake på de tøffeste tidene i livet mitt, ser jeg at Gud var med også der. Han svarte på mine bønner også der.

Han bar meg gjennom tøffe tider, og jeg vet han vil fortsette å stå ved min side

Gud er alltid med, om vi ser det eller ikke. Når jeg ser tilbake på mitt liv ser jeg at Gud alltid var med. Han bar meg gjennom tøffe tider, og jeg vet han vil fortsette å stå ved min side i det som kommer.

5. Livet med Jesus er bedre enn livet uten Jesus

Til sist vil jeg bare si at livet med Jesus for min del er så utrolig mye bedre en livet uten Han.

Gud er ikke en streng far som skriver ned alt det dumme vi gjør for å kjefte på oss. Gud er en kjærlig og nådig Gud som alltid tilgir og som alltid tar oss imot med åpne armer uansett hvor dumme vi har vært eller hvor lenge vi har vært borte fra Han.

Det er fest i himmelen når noen tar imot Jesus og det vil være evig fest i himmelen etter døden. Jeg gleder meg.

 

Lightstock / Håkon Rydland

Andakter av og for tenåringer

Søndagsandaktene på iTro er skrevet av og for tenåringer. Andaktene baserer seg på et av skribentens  favorittbibelvers eller 5 grunner til at de er kristne.

Er du mellom 13-19 år, og kunne tenke deg å skrive en andakt for iTro? Ta gjerne kontakt med oss her.