Musikken forener oss

Musikken forener oss

- Årets UL kan bli det beste noensinne!

Festival

UL er en kristen ungdomsfestival, arrangert av NLM ung og IMF ung. I år er festivalen fra 24-28 Juli i Kongeparken Amfi på Ålgård.

For informasjon og påmelding, sjekk ut ul2018.no

Lovsang under UL er for mange et av de store høydepunktene. Det er det definitivt for lovsangsleder for UL, Inge Andreas Jacobsen. iTro har tatt en prat med Inge Andreas for å høre hva han tenker om lovsangen under årets UL

Et bredt spekter av låter

– Hvordan er prosessen med å finne sangene?

– Når vi skal finne sanger til UL starter vi alltid med utgangspunkt i spørsmålene «Hvem kommer på UL?» og «Hva tror vi Gud ønsker å si til oss i år?» Det er en prosess som startet allerede i fjor, men det aller meste falt på plass da talerne begynte å vite hva de skulle si. Vi ønsker et bredt spekter av låter, som kan sette ord og toner på det vi gjerne ikke helt klarer selv. Det er mange gode låter i år!

– Hvordan har det vært å finne sanger til årets UL?

– Morsomt spørsmål! Jeg har faktisk aldri opplevd det så utfordrende å finne låter til et tema som for UL 2018. Helt ærlig, så tror jeg det har gjort at vi har måttet være enda mer avhengige av Guds ledelse i låtvalgene. Årets UL kan bli det beste noensinne!

Jeg tror tilbedelse gjennom musikk er en av de kraftigste måtene å bygge fellesskap på,

– Hvorfor er lovsang en viktig del av UL?

– Dette har jeg selvfølgelig tenkt masse på. Jeg tror tilbedelse gjennom musikk er en av de kraftigste måtene å bygge fellesskap på, spesielt på festival. Det er en samlende faktor. Musikken forener oss i en respons på det vi opplever at Gud vil si, enten opplever Han gjennom den gode maten vi spiser, tid i samtalegruppene eller gjennom forkynnelsen.

Sammen om lovsangen

– Hva kan deltakerne forvente og glede seg til under UL med tanke på lovsangen?

– På UL i fjor opplevde jeg at det var et stort «VI» som ledet lovsangen, og ikke bare 11 stykker med instrumenter. På UL 2018 skal vi absolutt ta dette videre til nye høyder. Hvordan kan jeg si det? Jo, fordi Jesus fremdeles er den samme, og hans kjærlighet aldri går tom. Det er mer å oppleve, og årets UL kan virkelig bli en festival som forandrer! Jeg tror sterkt på at det kan bety kjempemasse for noen i år. Vi sees!

ULs fototeam 2017

Festival

UL er en kristen ungdomsfestival, arrangert av NLM ung og IMF ung. I år er festivalen fra 24-28 Juli i Kongeparken Amfi på Ålgård.

For informasjon og påmelding, sjekk ut ul2018.no