Fem UL-taler vi husker

Fem UL-taler vi husker

Det har vært mange flotte taler på UL opp i gjennom historien. Her er fem av de vi husker aller best.

UL

UL er en kristen ungdomsfestival, arrangert av NLM ung og IMF ung. I år er festivalen fra 24-28 Juli i Kongeparken Amfi på Ålgård.

For informasjon og påmelding, sjekk ut ul2018.no

UL 2018 nærmer seg, og i den anledning vil iTro åpne arkivet og tipse deg om noen av talene fra ULs rike historie. Her får du fem av dem vi husker best. Kanskje har noen av disse perlene gått deg hus forbi?

  1. «Du e ikkje et dyr»

Tro det eller ei – UL har ikke alltid blitt arrangert i Stavanger-området. I svunne tider ble UL-kalaset flyttet fra år til år rundt om i hele Norge. I 2007 ble UL arrangert i Haugesund. Det ble ULs siste stoppested før det inntok regnfulle Kongeparken. Foruten Lars Bårdsens versjon av sangen «I’ll fly away», som ble en umiddelbar hit, har bibeltimene fra Asbjørn Handeland satt spor. Og den noe uortodokse åpningen «Du e ikkje et dyr!» minnes av mange.

 

2. Løpe mot løven

Det var verken en trykkfeil eller dårlig fantasi som gav UL i 2012 temaet «2012». På den tiden spekulerte nemlig populærkulturen i dommedags-teorier om verdens undergang ved slutten av året. Dommedag kom ikke – da. Men Bibelen taler i flere ulike bilder og uttrykk om at Jesus én dag skal komme og dømme verden. Blant dem finnes bildet av «løven» Jesus, som Knut Kåre Kirkholm snakker om i bibeltimene. På Herrens dag får vi som kristne løpe mot løven, ikke fra den.

 

3. Er Jesus Herre i ditt liv?

I 2013 var temaet (eller rettere sagt emneknaggen) #follow. På fredagskvelden fikk UL-deltagerne høre en inspirert Sølve Salte. Han snakket om hva det vil si å ha Jesus til Herre og å være Hans etterfølger. Det er ikke alltid like enkelt, kanskje snarere tvert imot?

 

4. Det holder ikke med «blendahvitt»

Under temaet «Hellig» i 2014 talte Christian Lilleheim om hvordan det ser ut når jeg og du står foran en Hellig Gud. Det ser egentlig ikke så bra ut. For under vår fasade, i det som Gud ser, finnes det lite å være stolt av. Heldigvis finnes det gode nyheter.

 

5. Var Jesus bare en vanlig gutt? 

Å høre juleevangeliet og å dra på julekonsert på sommeren bryter med alle normer. Likevel var det en del av programmet på UL 2016. Da var nemlig høytidene i fokus, og gjennom uken «feiret» vi bl.a. jul, påske og pinse. Vårt siste tips er en av UL-historiens mer kreative «taler», som nærmest var et julespill – om juleevangeliet.

 

Øyvind Ganesh

UL

UL er en kristen ungdomsfestival, arrangert av NLM ung og IMF ung. I år er festivalen fra 24-28 Juli i Kongeparken Amfi på Ålgård.

For informasjon og påmelding, sjekk ut ul2018.no