Vi har et håp i Jesus som overgår all dritten i verden

Vi har et håp i Jesus som overgår all dritten i verden

– Å håpe er å tro at ting kommer til å ordne seg til slutt, skriver iTro-journalist Hæge Aasmundtveit.

Tema

Månedens tema på iTro er «Håp».

Det er grått ute. Regn i lufta. Jeg fryser litt. Helst vil jeg legge meg på sofaen under et pledd, med kakao i koppen og Netflix på skjermen. Og popcorn i bollen. Mmm ….

Så da gjør jeg det. Null stress. Det er jo november. Den perfekte tiden å gjemme seg i hula på. Så kan jeg heller fortrenge eksamener som ligger rett rundt hjørnet, og bare vente på at julen skal komme i all sin lyse prakt.

Men hva med tiden akkurat nå? Kan det være at Gud har noe spesielt å minne meg på midt i denne mørke tiden?

Månedens tema på iTro er «Håp».

Når livet er tøft

Å håpe er å tro at ting kommer til å ordne seg til slutt. At det vil få et positivt utfall. Du kan håpe på at fotballaget ditt vinner cupen, eller at det blir fint vær i morgen. Du kan håpe du får god karakter på eksamen, eller at fyren eller dama du crusher på skal like deg.

Noen ganger kan det være vanskelig å håpe. Kanskje du har blitt skuffet før, eller situasjonen du er i virker helt umulig.

Hva om du er midt oppi en kjærlighetssorg? Hvordan skal du klare å håpe på en framtid når han eller hun ikke er i den?

Eller hva om du sliter med psykiske lidelser? Hvordan skal du klare å holde fast på lyset når alt virker mørkt rundt deg?

Dette kan du lese mer om på iTro denne måneden.

Håp i Jesus

Vi lever i en verden der det skjer mye dritt. Terrorangrep og atomtrusler, metoo og naturkatastrofer. For veldig mange mennesker er det vanskelig å finne håp midt i elendigheten.

Men vi har et håp i Jesus som overgår verden vi lever i. Vi tror at det kommer til å ordne seg til slutt.

Til og med i møte med døden har vi et håp vi kan holde oss fast i. Når vi tar imot frelsen fra Jesus kan vi ha tillit til at vi hører hjemme hos han, også når livet på denne jorda tar slutt.

Det er et fantastisk håp vi har i Jesus.

Tema

Månedens tema på iTro er «Håp».