– Jeg lengter etter å gi ære til Gud med hele livet mitt. Men hvordan ser det egentlig ut?

– Jeg lengter etter å gi ære til Gud med hele livet mitt. Men hvordan ser det egentlig ut?

Vi kan tilbe Gud med alle sider av livet vårt - også på skolen eller fotballbanen.

Tema

Tema på iTro i desember er «tilbedelse».

Jeg blir alltid rørt når jeg hører denne salmen:

«Jeg vil gjøre mitt liv til en lovsang til deg.»

Fordi jeg ønsker virkelig at det skal bli sannheten om mitt liv. Jeg lengter etter å gi ære til Gud med hele livet mitt.

Men hvordan ser det egentlig ut? Og hva med når jeg ikke strekker til?

Ære Gud med evnene våre

På hebraisk har ett av ordene for «arbeid» den samme roten som ett av ordene for «tilbedelse» . Det er ordet avodah.

I jødisk forståelse er ikke tilbedelse noe som er forbeholdt prestene og lovsangslederne i tempelet – også håndverkeren kan tilbe Gud med det han lager med hendene sine.

Det betyr at når vi bruker de evnene Gud har gitt oss, om det er på skolen, på fotballbanen, i kunst og musikk, eller andre ting, så kan vi ære Gud med det vi gjør.

Vi er sprukne leirkrukker

Men det betyr ikke at vi må prestere for å gi Gud ære. Tvert imot.

Hvis du ligger på en 3-er i matte, så er det ikke sånn at Gud ikke bli fornøyd med deg før du får en 6-er. Gud elsker deg akkurat som du er, uavhengig av hvor god du er i matte. Han har skapt deg som den du er, med styrker og svakheter som alle andre.

Det han ønsker er at vi skal komme til han med de tomme hendene vi har, i vår svakhet. Da vil han komme med sin kraft, slik at det er han som blir herliggjort – ikke oss selv.

«Men vi har denne skatten i leirkrukker, for at den veldige kraften skal være fra Gud og ikke fra oss selv.» 2 Kor 4,7.

Det er ikke meningen at vi skal bli gullkrukker når vi blir frelst. Vi er sprukne leirkrukker som Gud kan skinne gjennom.

Dyp takknemlighet til Gud

Når vi virkelig skjønner – ikke med hodet vårt, men med hjertet – hvor høyt Gud elsker oss, da klarer vi ikke annet enn å respondere til han med takk. Det er tilbedelse.

Med dette som utgangspunkt har det ikke noe å si om du er på skolen eller fotballbanen eller på scenen. Takknemligheten din vil synes. Livet ditt blir en lovsang til Gud.

«For Gud, som sa: ‘Lys skal stråle fram fra mørket’, han har også latt lyset skinne i våre hjerter, for at kunnskapen om Guds herlighet i Jesu Kristi ansikt skal lyse fram.» 2 Kor 4,6.

Takk for det, Gud!

Tema

Tema på iTro i desember er «tilbedelse».