Hvor skal jeg starte?

Hvor skal jeg starte?

Å forkynne for alle verdens folkeslag høres så massivt og uoverkommelig ut.

Tema

Tema på iTro i juni er «Global».

Du vet de dagene du har så mye du skal gjøre at du ikke helt vet hvor du skal begynne, og du tar deg selv i å bare sitte på sofaen og gjøre noe helt annet.

Litt slik kan det kjennes ut når man står ovenfor befalingen om at vi skal forkynne for alle verdens folkeslag. ALLE verdens folkeslag, ja hvor i alle dager starter man med et slikt oppdrag?

 

Start med deg selv

Jeg tror det viktigste du kan gjøre er å starte med deg selv, deg selv og Gud. Vi ønsker å dele Guds ufattelige kjærlighet, og da er vi avhengig av å holde oss nær til han slik at det er hans kraft vi går i og ikke vår egen.

I apostlenes gjerninger 1,8 leser vi «Men dere skal få kraft når Den Hellige Ånd kommer over dere, og dere skal være mine vitner i Jerusalem og hele Judea, i Samaria og helt til jordens ende».

 

Lag egen liste

Det som er helt nydelig med dette verset er at stedene som nevnes har en naturlig progresjon.

Bare se her: Jerusalem er en del av Judea, Samaria er nabo-området og like til verdens ende er alt utenfor dette.

Så hva om du lager ditt eget kart og setter inn navnene på områdene rundt deg.

Jerusalem = byen/området du bor

Judea = kommunen

Samaria = nabo kommunene

Verdens ende = hele jordkloden

 

Felles prosjekt

Jeg vil understreke at Jesus i dette verset henvender seg til dere. Vi som Jesu kirke har sammen fått denne befalingen, og tanken var aldri at du og jeg alene skulle ta fatt på denne befalingen.

Vi skal gjøre det sammen.

Gå derfor sammen med en venn eller koble deg på noen i kirka di slik at du har noen å stå sammen med, og noen som kan oppmuntre deg til å dele Jesus med de rundt deg.

 

Hvem kjenner du?

Det neste steget blir å gå ut, og du trenger ikke gå så langt, kanskje bare rett utenfor din egen inngangsdør?

Hvem har du i ditt liv som ikke kjenner Jesus? Kanskje har du en venn, en kollega, en nabo eller et familiemedlem som du kan gå til? Start der, invester din egen tid i disse menneskene. Vær der for dem og vis dem hvem Jesus er gjennom relasjonen din med dem.

Vi har alle et kall, og det trenger ikke å være utenfor Norges grenser, men det er utenfor oss selv.

Og husk at dette kan ta lang tid, for mange tar det flere år. Men om alle vi, Jesu etterfølgere, deler Jesus med tre andre, som igjen deler det videre med tre andre osv, er det ikke snakk om mange år før vi har forkynt evangeliet til alle verdens folkeslag.

Vi har alle et kall, og det trenger ikke å være utenfor Norges grenser, men det er utenfor oss selv.

 

@wcywendy77 via Twenty20

Tema

Tema på iTro i juni er «Global».