«Er du sånn superkristen?»
Ofte kommer spørsmålet fra noen som ikke er kristne. Tenk stort om det og få til en god samtale!
«Er du sånn superkristen» kom det fra en av konfirmantene som tydelig var litt skeptisk til oss som kristne. Før jeg rakk og tenke ordentlig kom svaret «ja» ut av munnen min.
Begrepet superkristen
Jeg har aldri tenkt så mye over begrepet superkristen egentlig, men etter at jeg fikk dette spørsmålet som var etterfulgt av «ja, for leser du i Bibelen og ber HVER dag liksom», så ble det grunnlag for mange gode samtaler og tanker rundt temaet.
I konfirmantens øyne var det tydelig at begrepet superkristen handlet mer om det vi kristne kanskje ser på som å være kristen.
Noen opplever å bli stemplet «superkristen» som noe negativt og nesten litt frekt, for som om det finnes ulik grad av å være kristen? Noen som er suprere eller bedre enn andre kristne? I konfirmantens øyne var det tydelig at begrepet superkristen handlet om det vi kristne kanskje ser på som å være kristen. Be, lese i Bibelen, høre på lovsang og gå på gudstjenester.
Jeg, en superkristen
Etter hennes definisjon på begrepet, så er jeg en superkristen. En som prøver å leve slik Gud veileder oss i Bibelen og en som tror på en levende Gud som er tilstede i livet.
For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave. Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal skryte av seg selv. (Ef 2,8-9)
Det er ingenting vi kristne kan gjøre for å være mer kristne enn andre. Hva vi gjør, hva vi sier og hvor mye vi leser i Bibelen har faktisk ingenting å si på i hvilken grad vi er kristne, noe jeg tror vi har lett for å glemme. Gud har sagt at Guds gave er nåden og at det er den som frelser oss når vi tror.
Så hva svarer du på spørsmålet om du er superkristen?
Det er jo selvfølgelig helt opp til deg og finnes ingen fasit, men jeg tror ikke vi skal bli snurt av spørsmålet. De som stiller spørsmålet er i mange tilfeller ikke troende og vet ikke at det ikke finnes ulik grad av å være kristen så lenge man bare tror.
Tenk heller stort om spørsmålet og få til en god samtale som kan bli opplysende og oppbyggende for både deg selv og den andre.