Når kristenbobla sprekker

Når kristenbobla sprekker

I overgangen fra en livsfase til en annen så tror jeg vi lett kan havne i fellen å fokusere for mye på hva vi må skjerme oss for i de nye fellesskapene vi blir en del av.

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Leir, bibelskole, folkehøyskole og kristen internatskole er eksempler på steder og faser i livet hvor vi finner den beryktede «kristenbobla».

En boble som kanskje har fått et litt negativt rykte på seg, men jeg har lyst til å begynne med å slå et slag for akkurat den.

For er det faser i mitt liv hvor jeg virkelig har fått muligheten til å bli bedre kjent med Jesus og meg selv så er det nettopp på leir, på bibelskole og i kirka. Så jeg tror ikke det er noe galt med «kristenbobla» i seg selv, tvert imot.

Når bobla sprekker

Men hva så når den sprekker? Og med det mener jeg når man erfarer at livet utenfor bobla ikke var som livet innenfor. En slik opplevelse kan for mange virkelig treffe når studielivet starter og fadderuka melder sin ankomst.

Her møter man mest sannsynlig mennesker med vidt forskjellige tanker om liv, tro, mening og verdier, eller kanskje er dette temaer som de fleste ønsker å styre unna. Bobla sprekker. 

Jeg har nok, i likhet med apostelen Peter, til tider ikke våget å bekjenne min tro, men jeg har også havnet i mange berikende og spennende samtaler.

På fire år har jeg studert på tre ulike universiteter og kan trygt si at det å møte mange ulike mennesker med ulike oppfatninger av min tro har vært både meningsfylt og litt skummelt. Jeg har nok, i likhet med apostelen Peter, til tider ikke våget å bekjenne min tro, men jeg har også havnet i mange berikende og spennende samtaler. Og jeg tror jeg har hatt skikkelig godt av det.

Nestekjærlighet utenfor bobla

I overgangen fra en livsfase til en annen så tror jeg vi lett kan havne i fellen å fokusere for mye på hva vi må skjerme oss for i de nye fellesskapene vi blir en del av. Men kanskje gjør vi oss selv da en bjørnetjeneste.

Jesus sier: «Dette er mitt bud til dere: Elsk hverandre!».

Fadderuka og den nye studietilværelsen er et fantastisk sted å øve seg i nettopp dette – elske mennesker som tenker og lever annerledes enn seg selv!

Helt til slutt vil jeg komme med fire konkrete tips i møte med overgangen fra en livsfase til en annen, hvor bobla kanskje sprekker litt:

  1. Finn/ha en kirke å høre til. Å være en del av et større kristent fellesskap er bærende, oppmuntrende og viktig for vekst.
  2. Bruk tid i bibelen. Finn deg en overkommelig rytme med jevnlig tid i bibelen. Det vil forme hverdagen og perspektivene dine i møte med omgivelsene.
  3. Be for nye klassekamerater, venner, kollegaer osv. Dette vil garantert endre hvordan du ser på relasjonene!
  4. Det sterkeste og viktigste vitnesbyrdet er hvordan du lever. Tørr å invester i relasjoner og vær ikke så hard med deg selv om du ikke alltid våger å vitne med ord. Med tid og tillit vil fortrolige samtaler oppstå.
Lightstock

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.