Til tross for tvil, forandringer og spørsmål kan vi med frimodighet spre evangeliet

Til tross for tvil, forandringer og spørsmål kan vi med frimodighet spre evangeliet

Evangeliet om Jesus er fortsatt relevant og virkekraftig.

Misjon

«Misjon» er spalten der du kan lese om hva misjon er, misjonsprosjekter, misjonærer og misjonsland.

Hvilken nytte har det egentlig at jeg forteller evangeliet til de rundt meg når det ikke ser ut som det verken påvirker eller berører dem? Hvorfor bruker jeg timer, dager og krefter på å være sammen med ikke-kristne i håp om å få vise noe av Jesus sin store kjærlighet?

Disse spørsmålene stiller jeg ofte meg selv og min Gud. Kanskje har du også stilt deg de samme spørsmålene?

Tvil, forandringer og spørsmål

Til tider kan kraften i evangeliet og Guds Ord være vanskelig å tro på. Tvilen kommer snikende opp og forsøker å lure: forandrer Gud fremdeles liv i trygge, rike og moderne Norge? Vi har jo det vi trenger, og behovet for en frelser kan virke fjernt og lite relevant.

Det kan virke som at lite eller ingenting gir grunn til å fortsette å gå.

I tillegg kan de fysiske stegene med å «gå ut» være tunge, vanskelige og ustabile. Utfordringer kommer og går – det samme gjør folk og forbilder.

Samtidig virker forandringer hyppige, samfunnets løgner får for stor påvirkning, og det kan virke som at lite eller ingenting gir grunn til å fortsette å gå.

Jeg kjenner ikke deg og vet ikke hva du står i i din hverdag. Jeg vet ikke om du har et brennende hjerte for å leve livet ut fra misjonsbefalingen eller om du ikke har tenkt så mye over alle disse rare greiene med misjon.

Men én ting tør jeg å påstå stemmer i ditt liv: tvil, forandringer og spørsmål har vært til stede.

Tiden går, Gud består

Forrige uke vandret jeg gjennom Oslos nydelige gater og la merke til et gammelt skilt med et slagord for et forsikringsbyrå som våre foreldre og besteforeldre gjenkjenner: «Tiden går, Gjensidige består.» Spørsmål hadde preget den foregående uka mi, og det var som om Gud brukte dette skiltet til å peke på seg.

Han ønsker å bruke oss til å gå ut å fortelle selv om vi til tider tviler på om dette i det hele tatt er mulig.

Gjennom all tvil på evangeliets kraft, forandringer og spørsmål er det noe enda bedre enn forsikringen til Gjensidige som består: nemlig Gud. Jesus sier det jo selv i Matt 24,34: «Himmel og jord skal forgå, men mine ord skal slett ikke forgå»

Dette må jeg stadig komme tilbake til. Gud består og evangeliet om Jesus er i dag like relevant, kraftfullt og virkekraftig. Og Han ønsker å bruke oss til å gå ut å fortelle selv om vi til tider tviler på om dette i det hele tatt er mulig.

Derfor, mine kjære søsken, stå fast og urokkelig. Arbeid raust og rikelig for Herren! For dere vet at i Herren er ikke deres strev forgjeves.
(1 Kor 15,58)

Frimodig

Så, hvorfor kan vi frimodig fortsette å gå? Jo, fordi Jesus er gitt all makt, og Han er den eneste som står fast i alt som vakler. Og han hadde én siste beskjed, nemlig at vi skal gå.

Derfor går vi, og derfor kan vi fortsette å gå.

Lightstock

Misjon

«Misjon» er spalten der du kan lese om hva misjon er, misjonsprosjekter, misjonærer og misjonsland.