9 ting å gjøre med vennene dine!

9 ting å gjøre med vennene dine!

Det er ikke alltid lett å komme på ting en kan gjøre med venner. Her er ni gode forslag til hva du og vennene dine kan gjøre sammen utover sensommeren og høsten.

Venner

Tema på iTro.no i august er «Venner».

Høsten kommer snart med nytt semester, nye lærebøker og nye tider. Kanskje begynner du også i en ny klasse, eller på en nye skole. Eller så har du kanskje de samme vennene som før. Uansett – venner er viktige. Å ha gode relasjoner til de rundt oss betyr mye for hvordan vi har det ellers. Og gode relasjoner gir seg ikke nødvendigvis selv. Derfor foreslår iTro ni aktiviteter du og vennene dine kan finne på – for å gjøre noe sammen er ofte en god måte å bygge vennskap på.

1: Brettspill

Dette er noe av det mest populære å gjøre sammen om dagen. Gode gamle brettspill. Å spille spill sammen handler om mye mer enn en konkurranse eller strategi; en tilbringer tid sammen og lærer hverandre å kjenne. Det er noe flere kan gjøre i lag og listen på spill en kan spille en mye lengre enn Ludo og Yatzy. Det er virkelig et spill for alle og enhver der ute!

2: Ha det gøy i vannet

Sommeren er på hell, men stranda er der fremdeles. En frisk svømmetur eller en stupekonkurranse er bestandig nydelig! (Eventuelt i svømmehallen, dersom det faktisk er blitt/fremdeles er for kaldt i vannet ute).

3: Lag noe

En del praktiske oppgaver kan til tider være krevende og til dels kjedelige når en gjør de alene. Derfor er det mye bedre å gjøre de sammen med noen. Kanskje du eller en kamerat har foreldre som gjerne skulle hatt en vegg malt, eller en søster som ønsker seg et nytt dokkehus –du kan hjelpe til å få det i stand!

4: Konsert

Musikk er en fryd i seg selv. Å faktisk se og lytte til musikere kan være en magisk opplevelse sammen med venner. Det kan være utrolig å se musikernes kunst fremført rett foran ens øyne, og ikke minst særdeles underholdende. Det kan gi fantastiske minner.

5: Be sammen

Det er ikke sikkert at du pleier å be med vennene dine, det kan være en tilvenningssak. Det er dypt personlig og fantastisk fint å kunne dele tid med Gud sammen med andre. Det kan løfte vennskap til helt nye dimensjoner. Dere kan lovsynge, snakke om tro, be, lese i Bibelen og være med Han sammen.

6: Kom dere ut!

Naturen er det vakreste vi har. Den er majestetisk og skjør. Dra ut og opplev den sammen med venner. Pust frisk luft, fisk i regnværet, løp opp de ruvende fjellene, padle på det mektige havet!

7: Vær med hverandres familier

Andres familier kan være interessante og spennende. For å virkelig forstå dine venner, er det en god idé å faktisk bli kjent med dem som kjenner dem aller best – deres familie. Ha det gøy sammen – også på tvers av generasjoner!

8: Studer sammen

Skolestart kommer snikende opp på de fleste av oss. Det er spennende å gå i gang med nye fag og fortsettelsen av andre. Samtidig kan det være en kneik å starte opp på ny etter en lang ferie, så motiver hverandre. Lag avtaler for å lese til prøver sammen, og se hverandre som ressurser som kan hjelpe hverandre opp og frem.

9: Spill sport

Spill fotball, start et innebandy-lag på skolen, få med en gjeng på orientering, seil til Færder. Det er så mye en kan finne på som kan skape lagfølelse, tilhørighet og fellesskap. Og ikke minst felles mestringsfølelse. Idrett er en fantastisk arena for det. Kom dere ut!

Venner

Tema på iTro.no i august er «Venner».