10 bibelvers om tålmodighet

10 bibelvers om tålmodighet

Vær glade i håpet, tålmodige i motgangen, utholdende i bønnen. 

Tema

Månedens tema for juni er «tålmodig».

Rom 8:24-25

For i håpet er vi frelst. Et håp vi alt ser oppfylt, er ikke noe håp. Hvordan kan noen håpe på det de ser? Men hvis vi håper på noe vi ikke ser, da venter vi med tålmodighet.

2. Peter 3:9

Herren er ikke sen med å oppfylle sitt løfte, som noen mener. Nei, han er tålmodig med dere, for han vil ikke at noen skal gå fortapt, men at alle skal nå fram til omvendelse.

1 Korinter 13:4

Kjærligheten er tålmodig, er velvillig. Kjærligheten misunner ikke. Kjærligheten skryter ikke, den blåser seg ikke opp.

Jakob 5:10

Ta profetene til forbilde, søsken, de som talte i Herrens navn. De holdt tålmodig ut når de måtte lide vondt.

Jakob 5:7-8

Vær da tålmodige, søsken, til Herren kommer! En bonde må vente på den dyrebare grøden fra jorden og være tålmodig til både høstregnet og vårregnet har falt. Også dere må være tålmodige og gjøre hjertene sterke, for Herren kommer snart.

Rom 12:12

Vær glade i håpet, tålmodige i motgangen, utholdende i bønnen.

Forkynneren 7:8-9

Enden på noe er bedre enn begynnelsen, tålmod er bedre enn hovmod. Vær ikke for snar til å bli sint, for sinne bor i dårenes bryst.

Sal 40:2

Jeg ventet og håpet på Herren. Han bøyde seg til meg og hørte mitt rop.

Romerne 9:22

Og enda Gud ville vise sin vrede og gjøre sin makt kjent, har han tålmodig båret over med de krukkene som var under vreden, de som var laget for å gå til grunne

Kol 3: 12-13

Dere er Guds utvalgte, helliget og elsket av ham. Kle dere derfor i inderlig medfølelse og vær gode, milde, ydmyke og tålmodige, så dere bærer over med hverandre og tilgir hverandre hvis den ene har noe å bebreide den andre. Som Herren har tilgitt dere, skal dere tilgi hverandre.

 

Tema

Månedens tema for juni er «tålmodig».