Verdiløse kvinner

Verdiløse kvinner

For millioner av kvinner i dag er det kun Gud som kan gi følelse av verdi.

Misjon

Marie Lindland er ungdomsarbeider i Norea Mediemisjon og er veldig gira på misjon!

Det er en vond følelse å kjenne at en ikke strekker til. Det å få høre «du er ikke god nok». Dessverre finnes det mange historier om kvinner som kjenner på dette i dag.

Følelsene gjemmes bort

Kristne i Midtøsten og Nord-Afrika kan fortelle at det er normalt for kvinner i dette området å bli undertrykket. Kulturen plasserer kvinner på andreplass, og noen steder får de høre at de er mindre verdt enn menn.

Alt for mange kvinner har et dårlig selvbilde. De kjenner seg verdiløse.

Som gode samfunnsborgere skal kvinner ikke klage. Derfor gjemmes de negative følelsene bort. Tomrommet er likevel stort – kvinner lengter etter å kjenne seg akseptert og elsket.

Sarahs historie

Norea Mediemisjon støtter kristne radiosendinger som retter seg direkte mot sårbare kvinner i denne kulturen. Nylig fikk vi en tilbakemelding fra Sarah, som delte sin historie:

«Jeg er 20 år gammel, men jeg klarte ikke å gjennomføre videregående fordi jeg ble så dårlig behandlet av foreldrene mine. Nå er jeg fanget hjemme, og får ikke lov til å gå ut i det hele tatt.»

«Jeg er deprimert, ensom og føler at Gud er langt borte fra meg. Alt jeg er forventet å gjøre er husarbeid og se til at foreldrene mine og brødrene mine får det de trenger.»

«Jeg hørte dere si på radioen at Gud kan gripe inn midt i de vanskelighetene vi går gjennom. I islam blir vi fortalt at Gud er nådig, men alt jeg opplever er hat og smerte. Fortell meg, hvem er den guden deres?»

 Jesu kjærlighet forandrer liv

Etter mange mailer med Sarah, fikk vi fortelle henne om den kristne Gud. Han som elsker alle, og sier vi er verdifulle i Hans øyne. Hun skriver:

«Jeg må bare fortelle dere noe. Dersom Gud er slik dere forteller, vil jeg elske ham for alltid. Han skal være min Gud. Be for meg om at jeg kan stole på ham.»

Det er sterkt å høre at menneskeliv blir forandret i møte med Jesus. Og så totalt! Uansett hvor dypt nede vi føler oss, kan Gud reise oss opp og vise oss lyset.

Vi er ikke verdiløse, for Gud gir oss verdi. La oss be om at enda flere mennesker må få kjenne dette.

Misjon

Marie Lindland er ungdomsarbeider i Norea Mediemisjon og er veldig gira på misjon!