Kristne i Nord-Korea står i fare for å bli sendt i fangeleir eller drept på stedet dersom de blir tatt

Kristne i Nord-Korea står i fare for å bli sendt i fangeleir eller drept på stedet dersom de blir tatt

Hvordan er det å feire jul i Nord-Korea?

Misjon

Marie Hansen er ungdomsarbeider i Norea Mediemisjon og er veldig gira på misjon!

Endelig er julen her! Vi feirer en hyggelig høytid med familie og god mat, og vi gleder oss over julebudskapet om Jesus som ble født.

Denne friheten er det ikke alle mennesker som har. Det finnes land hvor julefeiring er forbudt.

Må holde troen skjult

Nord-Korea omtales ofte som det farligste landet å være kristen i. Her møter kristne en ekstrem forfølgelse, og de står i fare for å bli sendt i fangeleir eller drept på stedet dersom de blir tatt.

Dette kommer av at myndighetene har en fiendtlig holdning til kristendom og religion.

Som kristen er det vanskelig å dele troen sin med andre, siden det kan bli rapportert videre til politiet. Derfor er det veldig ensomt å være kristen i Nord-Korea.

Er du heldig kjenner du kanskje noen få andre kristne. Å møte disse må skje i hemmelighet, og derfor skjer det meste av kristen aktivitet i såkalte undergrunnskirker.

«Liksom-julefeiring»

Nord-Koreas president, Kim Jong-Un, jobber hardt for å holde religiøse aktiviteter ute av landet.

Likevel blir det holdt falske julefeiringer i landets statskirker, slik at Nord-Korea skal virke som et land med trosfrihet. Disse kirkene er kun til utstilling for turister, og ingen av landets innbyggere har lov til å ta del i «gudstjenestene».

Istedenfor å feire jul, feirer Nord-Korea noe annet på julaften. Over hele landet minnes folket Kim Jong-suk, den avdøde bestemoren til presidenten som ble født 24. desember.

De fleste nordkoreanere er helt uvitende om at resten av verden feirer Jesus denne kvelden. De har heller aldri fått muligheten til å høre hvem han er.

Jul i hemmelighet

Det er ikke lett å feire jul når alle religiøse aktiviteter er forbudt. Kim Jong-Un har faktisk gått så langt som å forby alle sammenkomster som inneholder synging!

Heldigvis finnes det måter de kristne kan få høre julemusikk. Norea er med på å støtte kristne radiosendinger som sendes inn til Nord-Korea.

Med små lommeradioer kan de kristne samles i hemmelighet og høre julebudskapet på deres eget språk. For mange er radiosendingene den eneste kilden de har til kristen forkynnelse.

Jeg håper at vi i Norge kan huske på våre forfulgte brødre og søstre denne julen. For dem er det ikke gaver julen handler om, men å kunne samles i bønn til Gud som hører dem.

Be gjerne om at kristne i Nord-Korea kan få kjenne seg elsket denne julen, og at de må vite de ikke er alene.

Misjon

Marie Hansen er ungdomsarbeider i Norea Mediemisjon og er veldig gira på misjon!