Tre forslag til nyttårsforsett i 2020

Tre forslag til nyttårsforsett i 2020

Et nyttårsforsett bør ikke være for vanskelig. Og det må være noe du har lyst til. Her kommer forslag til tre ting du kan gjøre i 2020.

Misjon

«Misjon» er spalten der du blant annet kan lese om hva misjon er og om de kristnes ansvar for å gi evangeliet om Jesus videre til andre.

Det er ikke tilfeldig at treningssentrene bruker mye penger på PR i romjulen. 1. januar er nemlig tiden på året da Ola Nordmann skal begynne et nytt og bedre liv.

De fleste som har prøvd seg på nyttårsforsett får dårlig samvittighet. For når februar kommer, så er Netflix mer fristende enn SATS.

Hvordan kan du lykkes?

Jeg har også fått dårlig samvittighet i februar. Men i løpet av de siste årene har jeg faktisk klart å holde forsettene mine. Jeg har nemlig knekket koden. Her er det jeg har lært:

For å lykkes, bør nyttårsforsettet derfor være noe som…

… du har lyst til.

… ikke er for vanskelig eller tar for mye tid.

… du kan gjøre sammen med en venn.

Og så bør det ikke være mer enn én ting. Og om du av en eller annen grunn dropper treningen en kveld, så bare fortsett, uten å trene mer neste gang.

I fjor bestemte jeg meg for at 2019 skulle bli året hvor jeg leste en roman i måneden. Så i år 2019 har jeg blitt bedre kjent med for eksempel både Knut Hamsun og Johan Falkberget. Har jeg fått det til? Nesten. Og jeg er fornøyd med meg selv. Dette var noe jeg hadde lyst til. Det var ikke for vanskelig. Og jeg gjorde det sammen med kona.

Tre forslag

Hvilket nyttårsforsett kan du velge deg for 2020? La meg foreslå tre misjons-nyttårsforsett. Du trenger ikke velge alle tre. Det er nok å velge ett:

Last ned app-en Unreached of the day. Her får du informasjon om unådde folkeslag hver dag og du får hjelp til hvordan du kan be. Sett opp appen slik at du får en påminnelse om å be til en fast tid hver dag. Bruk tre minutter på å lese og to minutter på å be.

Gjør det til fast tid på døgnet, for eksempel etter at du pusser tennene eller spiser frokost. Du trenger ikke gjøre det hver dag heller, men for eksempel fem dager i uken. Eller to dager i uken. Eller syv dager i uken.

Bli fast giver til et misjonsprosjekt eller en misjonsorganisasjon. Bruk første uken i januar på å finne ut hvem du kan gi til, og så setter du opp fast trekk fra kontoen din.

Hvor mye skal du gi? Tja, jeg gir 10 prosent av alt som kommer inn på kontoen min til misjon. Du kan gi mer eller mindre. Husk at du blir aldri fattig av å gi.

Bestem deg for å reise på misjonstur til et annet land i løpet av 2020. For eksempel arrangerer Krussen misjonsturer til påsken. Ungdom i Oppdrag arrangerer også mange turer til sommeren, både i juli og august. Også andre organisasjoner tilbyr misjonsturer.

Bruk tiden fra nå til å spare penger, finne ut av de ulike mulighetene og finn en venn du kan reis sammen med.

Slik kan du enten be, gi eller gå.

Mitt nyttårsforsett

På denne måten kan du bety en forskjell i misjonsarbeidet i 2020. Og om du bestemmer deg for å joine meg, så send meg gjerne en melding på Messenger eller en mail på andreas@ywam.no. Så kan vi holde kontakt. Lykke til!

Jeg har også et nyttårsforsett i 2020. Det er at jeg skal lese cirka fire sider i Bibelen min hver dag. Slik kommer jeg gjennom hele Bibelen på ett år. Dette har jeg gjort i mange år. Men nytt for i år er at jeg skal markere alle stedene i Det gamle testamentet som har en Messiasprofeti.

Og så skal jeg markere alle stedene i Det nye testamentet som viser til en Messiasprofeti fra Det gamle testamentet. Så skal jeg skrive 40 andakter til det jeg finner, som kanskje blir til en bok i 2021.

Unsplash

Misjon

«Misjon» er spalten der du blant annet kan lese om hva misjon er og om de kristnes ansvar for å gi evangeliet om Jesus videre til andre.