Maria Engås Halsne gleder seg til å lede lovsangen på UL Online 23.-25. juli

Maria Engås Halsne gleder seg til å lede lovsangen på UL Online 23.-25. juli

– Mange følte at lovsangen på UL traff dem i fjor, og vi gleder oss til å bygge videre på det, sier Maria Engås Halsne. Hun røper at en UL-EP er på vei.

UL Online

UL2020 i Kongeparken sendes online 23.-25. juli.

Sjekk ut programmet her.

Maria Engås Halsne skal lede lovsangen på UL Online 23.-25. juli.

Det ser hun veldig fram til, selv om det blir annerledes å lede lovsangen over nett enn for et fullsatt amfi i Kongeparken, som i fjor.

– Hele teamet synes det var så kjekt i fjor, og mange følte at lovsangen traff dem godt, så vi gleder oss til å bygge videre på det, sier Maria.

Hun er fornøyd med at UL Online blir gjennomført, selv om det blir rart å være i Kongeparken uten deltakere.

– Hele amfiet kommer til å stå tomt. Sannsynligvis er det ingen lyd ut i høyttalerne, alt blir på ørene. Så det blir litt som å synge i studio, samtidig som vi fortsatt må formidle noe som treffer dem som ser på. Det blir en spennende utfordring, smiler hun.

Mer enn en konsert

Hun forklarer at mye av det som skjer på scenen kan være striglet og koreografert av produksjonen, men med lovsangen er det annerledes.

– Det er ikke en konsert. Vi må finne balansen mellom å se litt i kamera, men også være fri nok til å lukke øynene og lovprise selv. Det blir nok vanskeligere nå enn noen gang.

Jeg tror det blir en større åndskamp i år. Alle som skal være på scenen trenger forbønn i forkant så det blir ekte, ikke bare et show vi gjør.

Maria påpeker at vanligvis er responsen fra salen veldig tydelig, så tilbedelsen i salen blir med på å lede lovsangsteamet videre. Uten dette kan det føles som en vegg imellom dem.

– Jeg tror det blir en større åndskamp i år. Alle som skal være på scenen trenger forbønn i forkant så tilbedelsen blir ekte, ikke bare et show vi gjør.

Mellom deg og Gud

Lovsang over nett blir ikke det samme som å stå sammen i amfiet i Kongeparken, innrømmer Maria. Men hun oppfordrer alle til å være med i lovsangen likevel.

– Jeg vet at for mange kan det være kleint å stå og lovprise Gud når man er alene. Fellesskapsfølelsen og den åndelige tilstedeværelsen er viktig når man lovpriser, og når man er alene er det lettere at alle andre ting fyller hodet, sier hun.

Og så er det jo genialt å samle en vennegjeng i stua og se på UL Online sammen.

– Prøv å tenke at dette er en ting mellom deg og Gud. Så er det vår oppgave å lede lovsangen på en best mulig måte, så det blir mulig både å delta i lovsangen og å sitte å høre på og reflektere over tekstene. Det skal ikke være kleint å sitte og se på heller.

– Og så er det jo genialt å samle en vennegjeng i stua og se på UL Online sammen. Da kan man få fellesskapsfølelsen i tillegg, oppfordrer hun.

Lager UL-EP

Maria opplever at lovsangen på UL traff veldig godt i fjor. En del av det skyldes at de valgte å legge om sangene radikalt og skape en egen UL-sound.

– Sounden er litt annerledes enn ellers i lovsangsmiljøet i Norge. Den ligger litt mer på grensen til urban. Vi elsker å synge både kjente og egne sanger med den stilen, sier hun.

Suksessen gjorde at de fikk lyst til å gi ut en egen UL-EP. Den er allerede under produksjon, og sangene vil bli sluppet enkeltvis gjennom det neste året. Den første låten slippes allerede til UL Online.

– Det er så kult at flere skal få høre fra det som skjer på UL! Vi vil at UL skal være en av de som utvikler norsk lovsang videre. Det koster penger og er mye jobb, men vi tror det er verdt det, mener Maria.

– Jeg gleder meg sånn til UL-EP-en kommer! Den blir så bra! Og jeg gleder meg skikkelig til UL Online.

UL

UL Online

UL2020 i Kongeparken sendes online 23.-25. juli.

Sjekk ut programmet her.