Tror det blir helt fantastiske møter på UL Online

Tror det blir helt fantastiske møter på UL Online

– Vi tror at forkynnelsen og lovsangen kan bli like sterk og like virksom selv om man i år må sitte foran skjermen, sier festivalsjef Christian Bredvei Gusland.

UL online

Fra torsdag 23. til lørdag 25. juli arrangeres UL Online, med morgenmøter, kveldsmøter, basar og UL-studio. Arrangementet sendes live fra Kongeparken Amfi.

Det blir en annerledes festivalsommer i år. Dette merkes også på de kristne ungdomsfestivalene.

For eksempel har UL – NLM ung og ImF-UNG sin sommerfestival for ungdom, og som pleier å samle 3-4000 ungdommer i Kongeparken – blitt gjort om til «UL Online».

– Det var en skikkelig smell at vi ikke kunne arrangere vanlig UL, sier festivalsjef Christian Bredvei Gusland, – Vi jobber jo året rundt for å kunne arrangere UL, og synes det er det morsomste i verden å være med på, og vi vet at UL er veldig viktig for folk.

– Det kommer til å bli mye møter

Selv om det er synd at UL ikke kan arrangeres på vanlig måte, tenker Christian at det også går an å fokusere på det positive.

– UL kommer til å se ut sånn som UL pleier, vi ønsker å skape den UL-stemninga du sitter med i Kongeparken Amfi, selv om du nå må sitte foran skjermen i stedet. Også tror vi at forkynnelsen og lovsangen kan bli like sterk og like virksom som det det ville vært hvis folk satt i amfiet.

– Hvordan blir UL Online?

– Det har blitt litt endringer fra tidligere UL, samtidig som endringene er ikke sånn ekstremt radikale. Men vi har valgt å fokusere på det vi tror ungdom trenger mest nå. I forhold til et vanlig UL-program er det på en måte strippa litt ned, men på en annen måte har vi gitt litt gass og, for det kommer til å bli mye møter. Så de som kjenner at de savner å gå på møte eller gudstjeneste, skal nå få i overflod!

Sendes live fra Kongeparken

UL Online begynner torsdag 23. juli med UL-studio kl 18, før det blir kveldsmøte kl 19 og enda et kveldsmøte kl 22. Resten av programmet finnes på UL.no.

– Møtene sendes live fra Kongeparken Amfi. Med tale, lovsang, intervjuer og andre ting som kjennetegner vanlige UL-møter, lover Christian.

– Så vi håper at det skal bli gjenkjennelig både for de som har vært på UL før, og også for de som har dette som sitt første UL, så skal det de ser i år ligne på det de får oppleve i 2021.

Christian tror det blir helt fantastiske møter, og talerrekka blir i disse dager sluppet på sosiale medier. I tillegg lover han en heidundranes misjonsbasar fredag kveld.

– Når misjonsungdom samles, så må det basar til! Så det blir spennende å se hvordan det kommer til å fungere.

Lokale arrangementer rundt i Norge

Hva tror du blir høydepunktet?

– Jeg gleder meg veldig til basar, for å se hvordan det fungerer. Også har vi jo Andreas Nordli på talerlista, som jeg kanskje gleder meg aller mest til. Han treffer hvert fall meg hver gang han prater, så jeg tror misjonsmøtet fredag kveld kan bli helt fantastisk rett og slett!

Det ryktes jo at NLM-regioner og andre kommer til å arrangere lokale arrangementer i forbindelse med UL?

– Vi vet at flere steder så kommer folk til å samles på leirsteder og lokale bedehus, så man må bare følge med på sine lokale bedehus og leirsteder egentlig, for å finne ut hva som skjer i de ulike regionene. De vil i hovedsak bruke det vi lager fra Kongeparken Amfi, og spe på med det som ikke er så lett å gjøre på stream. Altså aktiviteter, smågrupper og fellesskap der man deltar på UL sammen.

Festival som forandrer

Festivalsjefen håper og tror at UL også i år kan være en «festival som forandrer», som er ULs slagord.

– Først og fremst er målet vårt at mennesker skal møte Jesus på UL. Og vi vil legge til rette for det, enten det er for første gang eller det er for n-te gang. Så tror jeg at UL forandrer også på flere måter, vi ser at mennesker får helt konkrete misjonskall på UL, til å gå ut og forkynne evangeliet, og sånn sett får UL en mye større virkning da, enn bare det UL er.

Han gleder seg veldig til å følge med i sosiale medier under UL Online for å se om noen faktisk tar oppfordringen og samles til UL.

– Jeg håper det blir mye god UL-stemning der ute! Så jeg håper folk er med og ber for UL, at de deler i sosiale medier (#ulonline) og er engasjerte. Og at de klikker seg inn den 23. juli!

UL-arkiv

UL online

Fra torsdag 23. til lørdag 25. juli arrangeres UL Online, med morgenmøter, kveldsmøter, basar og UL-studio. Arrangementet sendes live fra Kongeparken Amfi.