– Her interesserer de seg ikke bare for bøker, men også for mennesker
Lars-Olav Siqveland Morstøl, studentrådsleder ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole, forteller at lærerne alltid er klar for en prat. Selv uttrykker han at fellesskapet er en viktig del av studiehverdagen.
Lars-Olav var en gang fersk student ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole. Jeg lurer på hvordan han selv opplevde starten ved høgskolen. Han forteller at han helt ærlig ikke hadde skyhøye forventninger, men ble positivt overrasket.
– Jeg opplevde å bli veldig godt mottatt. Da jeg kom til Fjellhaug Internasjonale Høgskole ble jeg kjent med mange studenter som ønsket å studere og bruke tiden på å lære. Miljøet her har vært en veldig velsignelse, og jeg opplever å ha bli godt mottatt av lærerne.
Høydepunktet
Lars-Olav har snart vært student ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole i fire år. Han har en bachelorgrad i teologi og misjon, og er nå godt på vei med en mastergrad i teologi og misjon ved høgskolen.
Tredje året inn i studiet ble han studentrådsmedlem og begynte som studentrådsleder i 2019. Han har brukt mye tid på Fjellhaug og i studentrådet.
Jeg spent på hva som har vært høydepunktene for han. Omtanken for de andre elevene kommer tydelig frem idet jeg stiller spørsmålet.
– Det er kjekt å kunne bidra i Studentrådet, hvor man kan være med å forbedre det sosiale miljøet for studentene. Et av høydepunktene for meg er hele pakken med å se at enkeltstudentene setter pris på det sosiale man setter i gang.
Lars-Olav forteller at å være studentrådsleder innebærer at man får sitte i råd og utvalg, inkludert styret ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole.
– Det er spennende å se hvordan et styrearbeid drives. Selv om ikke alle diskusjonene er like spennende, så lærer man mye av det, sier han.
Ny hverdag og nye rutiner
Studiehverdagen ble brått snudd på hodet for de fleste studenter i Norge for noen uker tilbake. Lars-Olav virker likevel blid og rolig.
– Jeg tror alle studenter i Norge opplever at hverdagen er unormal. Jeg synes Fjellhaug Internasjonale Høgskole har håndtert situasjonen på en fin måte. På bakgrunn av at høgskolen har nettstudier fra før har de vært flinke i omstillingsfasen til digital undervisning. De har hjulpet studentene til den omstillingen.
Studentrådslederen forteller at mange studenter har vært spent på hva som kom til å skje med eksamen.
Eksamen vil bli gjennomført digitalt. Både eksamensform og arbeidskrav har blitt justert for at det skal være mulig å gjennomføre studiene i denne spesielle situasjonen.
En midlertidig forskrift skal sikre at studentene ved FiH får anledning til å gjennomføre sine studier, og få tildelt grader og vitnemål for vårsemesteret 2020 med minst mulig forsinkelse på grunn av forhold knyttet til spredningen av koronaviruset.
Uforstyrret
Den nye hverdagen innebærer at forelesninger på campus, kollokviegrupper og studier på biblioteket har blitt erstattet med hjemme-studier på hybelen.
Lars-Olav forteller at det var en utfordring å få i gang rutiner hjemme i begynnelsen, men at litt disiplin fikk hjulene til å rulle. Han forteller at en av hans nøkler for å arbeide uforstyrret er å legge fra seg telefonen på soverommet.
– Det var vanskelig i begynnelsen, men da ser man viktigheten av å være rutinert. Jeg har en fast plass ved stuebordet hvor jeg leser. Jeg legger telefonen og andre forstyrrelser vekk til studiedagen er over.
Nye utfordringer krever nye løsninger. Lars-Olav og medstudentene finner kreative måter å studere på ved hjelp av teknologi.
– Når det gjelder det sosiale aspektet er jeg heldig som bor med studenter fra Fjellhaug og at vi har et godt fellesskap. Vi har planlagt å ha kollokviegruppe på video i løpet av uken som kommer.
Studentrådslederen forteller at tilværelsen som masterstudent gjør at han er vant til å ha selvstudier og ta ansvar for egen læring.
Råd til studenter som kjenner på ensomhet
Jeg etterspør gode råd til studenter som kanskje kjenner på ensomhet i disse dager.
– Hvis man tar kontakt med andre vil man ofte oppleve at mennesker responderer positivt. Man har fortsatt mulighet til å møte mennesker hvis man ikke er en stor gruppe.
Lars-Olav mener det er spesielt viktig å holde kontakt med mennesker i en tid som denne.
– For Fjellhaug-studenter har vi en diakon som gjerne ønsker en prat. Det kan være lurt å snakke ut om ting som er vanskelig, sier den reflekterte studenten.
Mer enn bøker
Etter mange år ved FiH er jeg spent på hva Lars-Olav liker best med høgskolen.
– Skal jeg være ærlig er det vanskelig å bare peke ut én ting. Jeg er heldig som har havnet i en klasse hvor de fleste er blitt mine beste venner i Oslo.
Lærerne er alltid klare for en prat og er behjelpelige. De interesserer seg ikke bare for bøker, men også for mennesker. Medstudentene, menneskene og personalet er bra, avslutter den imøtekommende studentrådslederen.
Fjellhaug Internasjonale Høgskole tilbyr spennende studier innen teologi og misjon. Her kan du søke studier før fristen 15 april: