7 høstaktiviteter du kan gjøre med vennene dine

7 høstaktiviteter du kan gjøre med vennene dine

Hva med en bålkveld, et sleepoverparty eller en firedelt drømmekveld?

Tips og triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Jeg må snart innse det – sommeren går mot slutten, og høsten er på vei.

Og selv om det er litt kjedelig er det likevel mye gøy du kan gjøre sammen med vennene dine idet høstmørket er i ferd med å senke seg over oss.

1. En drømmekveld – i fire etapper

Folk har forskjellige tanker om hva som skal til for å få en drømmekveld.

Per vil kanskje spille et brettspill, Trine vil se morsomme youtube-klipp, Jenny vil gå ut og ha høst-fotosession der dere kaster løv opp i lufta og tar bilder mens det kommer dalende ned igjen, mens Idar helst vil gjøre noe helt annet.

Kanskje er det vanskelig å komme fram til én felles aktivitet dere vil gjøre. Så hvorfor ikke dele opp kvelden i flere deler, der hver av dere har ansvar for én time hver?

  • Fra klokka 18-19 er det Per som bestemmer, og drar fram et brettspill.
  • Trine bestemmer fra kl 19-20, og ber alle komme med sine tre favoritt-youtube-klipp som dere ser sammen.
  • Jennys fotosession ved en fotogen lyktestolpe ute i høstmørket varer fra 20-21.
  • Til slutt overtar Idar regien, og avslutter kvelden med det han vil fra 21-22.

Alle har fått gjøre noe de liker, og kvelden har blitt et par hakk mer innholdsrik enn en gjennomsnittshøstkveld pleier å være.

2. Arranger sleepover-party

Du trenger ikke dra på hyttetur for å få hyttestemning. Hva med å invitere til en god, gammel sleepover? Dere kan få inn mange av de samme aktivitetene som på en hyttetur, men dere trenger ikke stresse med å dra til en hytte.

Lag mat, spill spill, se noen episoder av en serie og gjør andre aktiviteter dere liker, uten at dere trenger å tenke på at dere må komme dere hjem når det begynner å bli seint.

Det er også veldig hyggelig å starte morgenen etter med en god frokost, og spise mens dere ser en god frokostfilm.

(Frokostfilmen bør helst være i kategorien feelgood, siden den fort kan sette stemningen for dagen videre.)

3. Oppdag ny musikk-konkurransen

Lag hver deres minispilleliste med for eksempel tre låter hver som dere liker, og som dere tipper de andre ikke har hørt før.

Det er gøy å oppdage ny musikk, og hvis dere i tillegg vil gjøre en konkurranse ut av det, går det an å gi poeng ut fra hvor godt dere liker de forskjellige låtene og ekstra bonuspoeng hvis det stemte at ingen av de andre hadde hørt den før.

Alternativ musikk-aktivitet

En annen variant av musikk-konkurransen er at alle legger inn 2 guilty pleasure-sanger hver, altså sanger dere egentlig skammer dere over at dere liker, i en felles spilleliste. Deretter setter dere den på, og gjetter hvem det er som har lagt til hvilke sanger.

 

PS: Dere kan selvsagt også få tips til ny musikk fra iTros spillelister.

5. En litt nørdete temakveld

Har du et sært tema som alltid har fascinert deg? Som det kanskje ikke nødvendigvis er så nyttig å vite noe om, men som du synes er gøy likevel? De fleste av oss har noen sånne temaer.

Kanskje dette er tiden for å dele det videre? Bestem dere for at hver av dere får 15 minutter til å lære de andre om et sært tema de er opptatt av, så de andre kan skjønne hvorfor dette er noe du synes er gøy.

Plutselig lærer man også noe nytt, på en annen måte enn det man lærer på skolen, og det viser også at det er lov å ha noen litt sære interesser. En fin inneaktivitet en mørk høstkveld!

Litt nørdete? Antagelig, men det er lov!

5. Bålkveld med marshmallows

Litt ved, noen fyrstikker, masse marshmallows, litt natur og noen sitteunderlag er alt som skal til for virkelig å nyte en skikkelig høstkveld.

Har noen gang stekte marshmallows ikke vært en kjempesuksess??

Kakao er forresten også lov å ta med.

6. Bake-off!

Her finnes det flere varianter, den mest kjente er selvsagt at dere lager hver deres ting, og at dere avgjør hva dere synes ble best. Eventuelt kan man gå sammen to og to, for å gjøre det litt mer sosialt underveis.

Dette kan eventuelt spres ut over flere dager (for ikke å si uker!), der dere bytter på hvem som baker/lager noe.

Men det selvsagt ikke være en konkurranse heller, det går også an at dere blir enige om noe å bake, og gjør det sammen.

7. Høytlesning fra Bibelen

Har du fått med deg at høytlesning av Bibelen har blitt en trend de siste årene? Sånn på ordentlig! Ok, kanskje først og fremst i kristne miljøer – men likevel.

Sett av en halvtime en gang dere er samla, og les noen kapitler i sammenheng. For eksempel fra Johannes-evangeliet.

Det er noe annet å lese høyt enn å lese inni seg, og man forstår kanskje noen flere ting når man leser tekstene i en større sammenheng.

Det føles kanskje litt sært å foreslå, sånn som det er med de fleste nye ting man prøver for første gang, men det kan også åpne opp for noen gode samtaler. Prøv!

Jakob Owens / Unsplash

Tips og triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.