Til Harstad

Til Harstad

Snart reiser de nordover.

Misjon

I denne spalten kan du lese om misjon sett fra ulike perspektiv.

Bård Andreas Gulbrandsen (21) skal snart nordover. Det skal Maiken Testad (20) også. Og enda en liten gjeng. Vi tok en prat med Bård Andreas og Maiken. Om forberedelser, forventninger og utfordringer.

– Jeg skal til  Harstad først og fremst for å være en Jesu disippel i byen, fordi jeg har hørt at det er få kristne der og fordi jeg føler meg kalt til å dra, sier Bård Andreas. – Jeg ønsker å drive og kanskje starte ungdomsarbeid, og ellers se hva som legger seg til rette. Jeg har ikke satt noen faste rammer rundt prosjektet, fordi jeg vil la Gud lede veien, og jeg ønsker å være mer åpen enn fastlåst.

Maiken forteller at hun har lyst til å gi videre det hun selv har fått.

Jeg er heldig som har noen som har brydd seg nok om meg til å introdusere meg for Jesus

–Jeg har ikke  vært kristen mer enn et par år, og føler meg heldig som har den bakrunnen. Jeg vet hva det vil si å være uten Jesus, og jeg er heldig som har noen som har brydd seg nok om meg til å introdusere meg for Jesus. Det har jeg lyst til å være med på å gi andre en mulighet til.

Hun sier at forberedelsene så langt har gått ut på å finne plass å bo, ordne med flytting og så videre, men nå har det falt på plass.

– Da gjenstår de mentale forberedelsene, fortsatt mye bønn, og å innstille meg på å bo så langt vekke fra hjemby og familie. Det er godt å vite at jeg har Bård Andreas med på laget!

– Jeg bruker mye tid på å be. Rent praktisk så har jeg ordnet meg jobb og vi driver nå og ser etter sted å bo, sier Bård Andreas.

De gleder seg til å flytte til Harstad, men de er også klar over at det kan komme utfordringer.

Jeg har opplevd at dette er Guds plan for meg

– Jeg har gledet  meg hele tiden til å flytte nordover, å starte på noe nytt, og har opplevd at dette er Guds plan for meg, og det syntes jeg er veldig kult å få være med på og være en del av, sier Bård.

Han gleder seg til å få kommet skikkelig i gang med høsten. Til å bli kjent med byen. Og med folka.

– Utfordringen er jo at det er mye nytt å sette seg inn i, og at det kan bli et kulturkræsj, men jeg tror det skal bli veldig bra og at det kommer til å gå veldig greit, fortsetter han.

Han nevner også  at det blir tungt å flytte fra hjembygda Spydeberg. Det har iTro stor forståelse for, da et av redaksjonsmedlemmene også er fra denne fine bygda.

– Jeg tror Gud har kalt oss til å være der oppe, og da vil jeg være åpen for å være der han vil ha oss. Jeg håper såklart vi får være med å gjøre en forskjell der oppe, sier Maiken.

Hun sier hun har blitt «gira på Gud» etter å ha gått på Fjellhaug.

– Jeg ser veldig  positivt på misjon. Utfordringen blir kanskje at det er vanskeligere enn jeg innbiller meg. At det tar lenger tid, er mer krevende og at vi må møte masse motgang før det går fremover. Det er kanskje naivt, men jeg er fornøyd om jeg får gitt andre den samme muligheten jeg fikk.

Ill.foto:  Michel Guilly på flickr