Nathan Jess – Love Stands Forever

Nathan Jess – Love Stands Forever

Nathan Jess har laget en perfekt plate for en mild sommerkveld.

Hørt

CD:

Nathan Jess – Love Stands Forever

Integrity Music (2013)

Helt siden Nathan Jess spilte på UL for noen år siden, har den fløyelsmyke stemmen hans summet svakt et sted langt inne i øregangene mine. Det er en positiv ting, altså. Og nå kan nevnte øreganger få en solid dose påfyll, for endelig er mannen klar med sitt debutalbum: Love Stands Forever.

Nord-irske Nathan  Jess  er lovsangsleder i singer/songwriter-tradisjonen. Solid vekt på songwriter. Ja, på singer også, selvfølgelig, han synger nydelig og har en deilig beroligende, småhes og myk stemme som passer musikken perfekt.

Men det som virkelig skiller Jess ut fra mengden er de dype, meditative, ransakende tekstene. Det er så ærlig, så inderlig, så vakkert og så fylt av takknemlighet. Ikke minst i hans kanskje mest kjente låt ”I Am Redeemed”:

”On the day You were beaten / It never crossed Your mind / That I was not worth dying for / My soul You came to earth to find / Hallelujah, hallelujah / I am redeemed”

Mest av alt er han en skjeggete ung nord-irsk mann

Det meditative innholdet  passer også perfekt til Jess’ musikkstil. Joda, han er lovsangsleder, og sangene går absolutt an å synge med på. Men mest av alt er han en skjeggete ung nord-irsk mann med sixpence og skjerf, med regn, vindblåste jorder og melankoli innebygd i personligheten, og med en gitar i hendene.

Dette er visepreget  folkpop av den relativt lavmælte typen. Noen låter, som ”No Limit To Your Love”, ”Burning Heart” og ”God Is Love” tar seg riktignok godt opp og kunne fungert like fint som mer storslagen stadion-poprock. Men Jess forlater aldri helt den akustiske, vare stilen. Og godt er det.

Tenk Ben Howard, men saligere

Tenk Mumford&Sons, men roligere og bløtere. Tenk Ben Howard, men saligere. Tenk Rend Collective Experiment, bare ikke fullt så indie… Rend Collectives Chris Llewellyn har forresten bidratt som låtskriver på plata.

Kort oppsummert er  Love Stands Forever en behagelig plate. Den snurrer seg rundt ørene som en sval sommerbris, og både ransaker og oppbygger. Den perfekte plata for en mild sommerkveld.

Foto: nathanjess.com / integritymusic.com