– Seriøst, Gud. Du må vise deg for meg!

– Seriøst, Gud. Du må vise deg for meg!

Tobias tvilte og ba om at Gud skulle vise seg for han. Det endte opp med at Tobias fikk møte hele treenigheten: Gud, Jesus og Den Hellige Ånd.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Tobias Knutsen (21) fra Høvåg har hatt det han beskriver som en trygg kristen oppvekst. Han har vært kristen hele livet, men etter hvert som han ble eldre, begynte han å tvile mer og mer.

Han kjente på mye motgang og slet med å få det til å harmonere med det han ofte hørte på møter, at kristendommen «skulle være så god». Finnes Gud i det hele tatt? Hvorfor møter jeg så mye motgang da?, var spørsmål sørlendingen stilte seg selv, og til Gud.

Tvilen vokste.

– Hvis du finnes, må du vise deg

Tobias trengte tegn fra Gud. Han ba om at Han måtte vise seg. I sommer, natt til lørdag 22.juli, opplevde Tobias noe han sent vil glemme, en hendelse som har forandret hvem Tobias er i dag, noen måneder senere.

Det var som et nå eller aldri. «Hvis du finnes, må du vise deg nå.»

Han fikk et møte med treenigheten; Gud, Jesus og Den Hellige Ånd.

Tobias møter iTro for å dele hva som skjedde denne sommernatten.

Han forteller at han legger seg og gjør sin vante rutiner. Lukker døra, slår av lyset og trekker foran gardinene. Det er helt mørkt i rommet.

– Jeg la meg på venstre skulder og hadde utsikt mot klesskapet mitt, så bestemte jeg meg for å be en bønn. Det er ikke uvanlig at jeg kunne finne på å be, men jeg følte det var noe ekstra denne kvelden.

– Klokken var 01:00. Jeg ba om alt mulig og la hele sjela mi i bønnen. Mot slutten av bønnen sa jeg: «Seriøst, Gud. Du må vise deg for meg. Kom igjen!». Det var som et nå eller aldri. «Hvis du finnes, må du vise deg nå.», forteller han.

Fikk se Jesus

Så ser han plutselig et underlig lys på klesskapet, et lys med en blålignende farge. Han sier at han aldri har sett den fargen i hele sitt liv. Det var ingen logisk forklaring på at lyset kunne komme fra et annet sted. Månen var for eksempel på andre siden av huset.

Jeg klarer å åpne øynene i noen millisekund og ser et sterkt lys. Så ser jeg at hendene tilhører et menneske. Det er Jesus.

– Det var litt rart, men jeg tenkte ikke så mye over det. Så avsluttet jeg bønnen med: «Du må vise deg. Amen.». Og like etterpå lukker øynene mine seg og jeg klarer ikke å bevege meg. Selv om øynene mine er igjen, klarer jeg å se hva som skjer med kroppen min.

Han sier at han begynner å sveve over senga og er inne i en slags lysegul boble. Deretter kjenner han at en «mannehånd» forlater skulderen hans og han ser to hender holde over han, på samme måte som når noen ber for andre.

– Så kjenner jeg på en regelmessig «vibrasjon» som gikk fra hodet og helt ned til beina. Jeg klarer å åpne øynene i noen millisekund. Det er som at en klut dekker foran øynene og bak denne «kluten» ser jeg et utrolig sterkt lys.

– Øynene lukkes igjen, men nå klarer jeg å se at disse hendene tilhører et menneske. Det er Jesus, forklarer han.

Han sier at han bare vet det er Jesus. De møter hverandre med blikket og Tobias kjenner på det han beskriver som en «sykt guddommelig kjærlighet».

Møtt av treenigheten

– Etter en stund tar Jesus hånden tilbake på skulderen min på en måte som at det er der den hører hjemme. Den siste «vibrasjonen» går gjennom kroppen min og så klarer jeg å åpne øynene vanlig igjen.

Jeg har aldri følt på noe sånt hele mitt liv, fortsetter han.

– Jeg er helt forskrekket og litt redd, men så får jeg en liten dråpe av den guddommelige kjærligheten Hans som gjør at alt av det forsvinner. Det føles ut som at blir rommet blir fylt av guddommelig kjærlighet. Jeg har aldri følt på noe sånt hele mitt liv, fortsetter han.

Tobias sier at man må gange kjærlighet med uendelig for å nærme seg den kjærligheten han fikk kjenne på.

– Det var som at Gud sa: «Her er vi, vi har alltid vært her med deg og vi finnes.».

Etter å ha fått reflektert litt over hendelsen, har han funnet ut at det må ha vært treenigheten som viste seg for han. Jesus var mannen som stod bak han og ba. Den Hellige Ånd var den «vibrasjonen» som fylte han og Gud var det lyset han ikke kunne se.

Født på ny

– Hva tror du hadde skjedd om du ikke hadde fått oppleve denne konkrete hendelsen?

– Jeg hadde nok begynt å tvile sterkere og det hadde nok vært mye vanskeligere for meg å tro dersom det ikke hadde skjedd, sier han, og fortsetter:

– Det var som at Gud sa: «Her er vi, vi har alltid vært her med deg og vi finnes.». Etter hendelsen har jeg forstått mye mer av hvem Gud er og det føles ut som at jeg er født på ny, utdyper han.

Innvendig kamp

Selv om han føler seg som et nytt menneske, så er det ikke alt som er like enkelt.

– Det er en liten «dog fight» inne i meg. Den ene sier: «Slapp av, ikke tenk på det du opplevde», mens den andre sier «kjør på, les i Bibelen og fortsett å gå denne veien.», beskriver han.

Tobias ba til Gud tre dager for å få bekreftelse om at møtet hans med treenigheten var reelt og om det var noe han skulle gå videre med. Han ble igjen fylt av Den Hellige Ånd i hele kroppen og fikk sin bekreftelse.

– Det er mange som er bedre enn meg å formidle, men føler jeg må få det ut likevel. Det høres kanskje litt kjepphøyt ut, men jeg tror Gud vil bruke meg til å hjelpe folk som tviler ved å dele dette vitnesbyrdet videre, avslutter han.

Privat

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.