«Johan er helbredet»

«Johan er helbredet»

Johan sin historie viser at Gud også utfører mirakler i dag.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Mange kan føle at Gud er langt borte, og at helbredelser og mirakler som Jesus gjorde, bare skjedde da han levde. Heldigvis for oss så er det ikke slik, for som Paulus skriver:

«Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja til evig tid.» (Heb 13,8)

Allergisk mot det meste

Da jeg var liten, var jeg allergisk mot en god del – diverse blomster og trær, alt av dyr, dun og egg, for å nevne noe.

Dette fant vi ut av da jeg fikk smake dronning Maud-pudding. Desserten ga meg en allergisk reaksjon som fikk huden min til å boble opp som noen svære blemmer. Da var det bare å hive seg rundt og komme seg til sykehuset fortest mulig.

«Hva betyr å bli helbredet?»

Vi kom frem i tide og alt gikk heldigvis greit. Etter noen tester kom beskjeden om at jeg var allergisk mot alt det overnevnte.

Familien min begynte å lure på hvilket liv jeg kom til å få. Hvor mye styr det kom det til å bli med barnehage og skole med alle disse allergiene?

Familien min ba om at jeg måtte bli frisk fra allergiene.

Englebesøk

Plutselig en sommernatt våknet kusinen min. Hun så en engel utenfor huset. Engelen fortalte henne at den hadde med en beskjed fra Jesus: «Johan er helbredet».

Da det var tid for neste helsesjekk viste det seg at jeg faktisk var blitt helt frisk.

Morgenen etter spurte kusinen tanten min (hennes mor): «Hva betyr å bli helbredet?».

Tante fortalte at det betydde at da blir du frisk. Deretter fant tante ut hvor kusinen min hadde fått dette ordet fra. 

«Jesus har gjort mæ frisk.»

Da det var tid for neste helsesjekk viste det seg at jeg faktisk var blitt helt frisk. Rett og slett helbredet. Jeg var fri fra allergiene.

En dag jeg var ute med bestemor, gikk vi forbi en svær hund. Den typen som når en godt opp til hoftene. Jeg stormet bort til den og koste med den. Bestemor ble bekymret fordi hun visste at jeg tidligere ikke tålte dette i det hele tatt.

For meg selv blir det så åpenbart at det var Gud.

Vi kjente ikke til eieren eller hunden, men mens jeg stod der og klappet den, snudde jeg meg mot eieren, og sa (på dialekt): «Æ kan gjøre det, æ tåler alt. Jesus har gjort mæ frisk!»

Eieren fikk tårer i øyene og fortsatte videre. Jeg vet ikke hvem eieren var og husker ikke hendelsen fordi jeg var så liten. 

Din tro har frelst deg

Mange kan nok mene at jeg ikke ble helbredet, at jeg bare vokste det av meg, eller at det forsvant på en eller annen måte. Jeg tror ikke det er tilfelle, jeg tror at jeg ble helbredet.

For meg blir det så åpenbart at det var Gud. Hvorfor skulle kusinen min ellers fått et besøk av en engel som sa jeg var helbredet? Hvorfor skulle jeg gått bort til den fremmede personen for å si at det var Jesus, hvis det ikke var det?

«Men han sa til kvinnen: Din tro har frelst deg. Gå bort i fred!» (Luk, 7,50)

 

Bibeltekstene er fra Bibel 2011 © Bibelselskapet.

Privat

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.