Hør en knust mann fortelle om helbredelse

Livsnært og ærlig album fra Lecrae.

Hørt

Lecrae: All Things Work Together
Utgitt av: Columbia Records
Sjanger: Rap/Hip-Hop

 

Lecrae er en av de få kristne artistene som har klart å toppe Billboard 200-listen. Dette skjedde i 2014 med Anomaly, og har nok bidratt til store forventninger til dette albumet. Jeg er ikke skuffet, dette er et meget godt album.

Alt tjener til det gode

Albumets tittel, All things work together, er tatt direkte fra Romerbrevet.

Vi vet at alt tjener til det gode for dem som elsker Gud, dem han har kalt etter sin frie vilje. (Rom 8,28)

Når man hører på tekstene er det ingen tvil om at Lecrae har opplevd både gode og vonde dager. Albumet er gjennomsyret av ærlighet. Selv om ikke alt i livet har vært enkelt, er Lecrae overbevist om at Gud har brukt det tunge til noe godt. Han er opptatt av at folk skal vite at de er elsket av Gud og sier selv til Billboard: «Jeg håper at de som hører musikken min skjønner at Gud elsker dem og at det ikke er noe de kan gjøre for å bli elsket mer eller mindre.»

Albumet er variert både stilmessig og tekstmessig. Man kan høre at Lecrae også har prøvd å appellere til sekulære lyttere, og mange av sangene inneholder kloke ord om kjærlighet, oppmuntringer eller kritikk av dagens samfunn.

Samtidig er albumet fullt av sterke utsagn om hvor viktig Jesus er for Lecrae, og hvordan Jesus er den eneste sannheten. I åpningssangen hører vi; «Listen, I know God did it, can’t take the credit, paid off all of my debts, but I still feel so indebted.» Videre er det flere gullsitater; «I ain’t perfect, I’m just purchased» fra «Hammer Time», «The Master Artist makes your mess a masterpiece regardless.» fra tittelsangen «8:28», «I´m surprised that you know it all and you love me» og «I can never boast in my accomplishments, I can only hope in God with confidence» fra «Cry for You.» Det er ingen tvil om at Gud fortsatt er tilstede i livet og musikken til Lecrae. Albumet som helhet er livsnært, og inkluderer både livet med Gud og menneskene rundt oss.

Tøffe rytmer og trøstende tekster

Min favorittsang fra albumet er «I´ll Find You ft. Tori Kelly.» Dette er et godt eksempel på en sang som kan treffe forskjellige mennesker. Teksten kan tolkes som en påminnelse om at vi er her for hverandre i motgang som livet måtte gi oss, men også som en bønn, og refrenget som Jesu beroligende stemme; «Jeg vil finne deg.» Selv om det ser mørkt ut, vil Jesus alltid være der, du er ikke alene.

 

En annen favoritt er sangen; «Come and Get Me» Når man hører denne er det er ingen tvil om at dette er et rap/hip-hop album på høyt nivå! Med denne på øret må jeg innrømme at jeg føler meg relativt tøff på trikken på vei til studiestedet mitt. Resten av sangene har solide beats og er absolutt verdt en lytt. Dette er et album der man finner noe nytt og fint i hver eneste sang.

 

Jeg har hørt på musikken til Lecrae lenge. Dette albumet går rett inn på topp 10 listen min i år, og klatrer også høyt på listen over mine «all time»  favoritter. Noen av sangene kan nok tolkes som litt krasse og vel samfunnskritiske, men jeg tror samfunnet trenger det. Også vi kristne kan trenge å bli utfordret litt på hvordan vi møter andre mennesker. Jeg blir utfordret på mange plan når jeg lytter til tekstene. Alt i alt er dette et ærlig og levende album som skildrer et ekte kristenliv der man har forstått at man er totalt avhengig av Jesus.

 

Hørt

Lecrae: All Things Work Together
Utgitt av: Columbia Records
Sjanger: Rap/Hip-Hop