– Jeg forsto at all forbønn banet vei til det løftet Gud hadde gitt meg om helbredelse

– Jeg forsto at all forbønn banet vei til det løftet Gud hadde gitt meg om helbredelse

Sofie Hovda ble fullstendig helbredet i møte med Jesus.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Sofie Hovda opplevde at Gud reddet henne fra døden da hun måtte klamre seg fast under en livsfarlig foss i 7 timer.

Dette skjedde da hun og noen venner var på tur til et fossefall på Hawaii i 2018 og en plutselig flom oversvømte breddene til fossen mens de badet.

Du kan lese den dramatiske historien her.

Fikk mild hjerneskade

Sofie sier hun fikk livet i gave for andre gang. Samtidig slet hun med store smerter etter ulykken.

– Jeg hadde symptomer på mild hjerneskade: Jeg kunne ikke lese eller se på skjerm, jeg tålte ikke lyd og lys, jeg var mye kvalm og hadde konstant hodepine. Jeg hadde både hukommelsestap og konsentrasjonsproblemer og var bestandig utslitt, forteller hun.

Framtidsutsikten hennes var usikker, hun kunne verken studere eller være i jobb eller ha et normalt liv.

Midt i dette opplevde Sofie at Gud ga henne et løfte om at han skulle helbrede henne innen 2019. Det skjedde.

Løfte om helbredelse

– Jeg visste at Gud er en som helbreder. Jeg har sett mange bli helbredet før, og selv opplevd å bli helbredet. Samtidig vet jeg at han ikke alltid gjør det. Så jeg ba Gud gjøre det tydelig for meg om han kom til å helbrede meg. Hvis ikke trengte jeg å gå inn i en prosess der jeg sørget over det livet jeg hadde mistet, og måtte godta den nye situasjonen, forteller Sofie.

Da hun opplevde at Gud talte til henne at han skulle helbrede henne innen 2019, bestemte hun seg for å holde fast på det løftet i tro. Og stole på Guds timing, selv om månedene gikk.

– En novemberkveld i 2019 ba de i leiligheten for meg. Jeg ble ikke helbredet, men Gud ga meg et bilde av en skål over hodet mitt, fylt av forbønn for helbredelsen. Den var i ferd med å tippe over. Jeg forsto at all forbønn banet vei til det løftet Gud hadde gitt meg, sier hun.

Visjon av Jesus

To dager etterpå var hun på et møte. Mens andre gikk fram til scenen for lovsang og forbønn, ble Sofie stående alene i benkeradene.

– Da falt Den hellige ånd over meg så sterkt at jeg datt rett i bakken. Plutselig hadde jeg en visjon av Jesus som kommer mot meg og spør: «Sofie, ønsker du å bli helbredet?» Jeg visste ikke hva jeg skulle svare, men sa til slutt: «Jesus, hvis du vil». Jesus sier: «Jeg vil» og strekker ut hånden, legger den på hodet mitt og sier: «Bli helbredet!» I det sekundet forvant all smerten, forteller Sofie.

Da hun reiste seg innså hun at lyden ikke lenger plaget henne, selv om flere tusen mennesker var samlet. Og lyset som hadde virket som knivstikk bak øynene hennes gjorde ikke lenger vondt.

Hodesmertene som hadde vært altoppslukende og påvirket alle sider ved tilværelsen hennes, var nå borte.

Fullstendig frisk

Sofie gikk hjem, leste i Bibelen uten at øynene lenger krysset seg etter ett vers, la seg til å sove, og sovnet uten bruk av medisiner for første gang på ett år.

– Jeg våknet fortsatt uten tegn på hodesmertene. Jeg følte meg bare full av glede og 20 kilo lettere. Jeg oppdaget at jeg klarte å forholde meg til mennesker og konsentrere meg i samtaler. Noen dager senere klarte jeg endelig å begynne med sport igjen. Fysioterapeuten min lurte på hva som hadde skjedd med meg, sier hun.

– Etter det møtet med Jesus har jeg ikke hatt et eneste symptom og ingen abstinenser fra å slutte på medisiner. Jeg ble helt frisk. Jeg trodde jeg var full av himmelsk energi, men det var heller at jeg gjenoppdaget hva det er å fungere normalt og ha en helbredet kropp.

Makten i bønn

Sofie opplevde å få et bilde der Gud viste henne hvor mange som har stått med henne i forbønn.

– Jeg så tusenvis av folk som har bedt for meg, mange jeg kjenner igjen, men også mange på første rad som jeg ikke kjente igjen. Særlig eldre mennesker. Jeg skjønner at de har vært med og pløyd vei for helbredelsen min, sier hun.

Hæge A. Aasmundtveit

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.