Jeg trenger et helt nytt hjerte, et hjerte som banker i takt med Jesu hjerte

Jeg trenger et helt nytt hjerte, et hjerte som banker i takt med Jesu hjerte

Å vokse som kristen handler lite om å gjøre - men mye om å være.

Mitt Vitnebyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Denne saken ble først publisert i 2020, som en lederartikkel. 

I hverdagen er det lett å glemme seg bort og leve som om Gud ikke finnes. Jeg merker det ofte.

Jeg ønsker å leve mer som Jesus, jeg ønsker å leve annerledes. Men jeg får det ikke helt til.

Hjertetransplantasjon

For at jeg skal kunne bli mer lik Jesus tror jeg det må skje noe med hjertet mitt.

Jeg vet at jeg er frelst, og at Jesus har gjort alt. Men selv om alt er ferdig fikset, og jeg har en evighet med glede i vente, tror jeg at Gud vil meg noe mer!

Jesus har sagt at vi er hans hender og føtter i verden, han har til og med gitt oss et oppdrag. Det vil ha en betydning for livet jeg lever akkurat nå!

Jeg kan aldri klare å skjerpe meg nok, eller leve det livet som Gud ønsker for meg i egen kraft. Jeg kan gjøre mange gode ting, og ser man det utenfra kan det virke som et godt disippelliv. Likevel kjenner jeg ofte at jeg ikke egentlig bryr meg om de fattige, eller at jeg fryder meg litt når noen jeg ikke liker så godt gjør noe dårlig.

Gjerninger er en ting, men noe må skje med hjertet. Egentlig tror jeg jeg trenger en transplantasjon. Et helt nytt hjerte, et hjerte som banker for det samme som Jesus sitt. I samme takt.

Finn én feil…

Hvordan kan denne transplantasjonen skje? Jeg tror det skjedde samtidig som jeg tok i mot Jesus. Likevel prøver jeg fortsatt ofte å ta over hjertet igjen og få kontrollen selv.

Jeg vil definere hva som er det gode. Jeg prøver ikke å leve mer som Jesus, jeg prøver å gjøre Jesus mer lik meg. At han skal passe inn i mine planer, mine ideer og mitt bilde av hva som er et godt liv.

Finn én feil, liksom – det er jo det som er et av menneskehetens grunnleggende problemer.

Nytt fokus

Jeg tror at det å leve et annerledes liv faktisk krever en endring av fokus. Mindre av meg og mer av Jesus.

Han skal vokse, jeg skal avta. Johannes 3,30

Mer av gleden og takknemligheten for det han har gjort og den han er. En dypere forståelse av hvor ekstremt stort og helt livsforvandlende det er at Gud elsker meg nok til å ofre alt. Det er fantastisk, men også skremmende – for det utfordrer hvordan jeg ser på meg selv, og hvordan jeg ser på Gud.

For å kunne bli mer lik Jesus, må jeg ta innover meg sannhetene om meg selv, og sannhetene om ham. For å finne disse sannhetene, må jeg søke ham. Å vokse som kristen handler lite om å gjøre og mye om å være. Være sammen med Jesus. For det er da han kan jobbe i oss og endre hjertene våre.

 

Håkon Åreskjold/UL

Mitt Vitnebyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Denne saken ble først publisert i 2020, som en lederartikkel.