Hva velger du å så inn i andres liv?

Hva velger du å så inn i andres liv?

– Jeg har lært og erfart at ord kan være med og gi et hjerte mer varme og mer liv. Det kan være nok til å snu et liv fra død til liv.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.

Jeg skal fortelle en historie om ei lita jente som en gang sa til mora si: «Tenk, mor, at det er noen barn som dør før de får begynt på livet. Jeg er glad jeg lever, for jeg elsker livet.» Sterke ord fra en barnemunn.

Jeg har de siste årene hatt et motto som jeg ønsker å ha med meg hver dag: «Hvis jeg synes noe bra og positivt om noen, så sier jeg det.» Kun fordi jeg har lært og erfart at ord kan være med og gi et hjerte mer varme og mer liv. Det kan være nok til å snu et liv fra død til liv.

Jenta velger livet

Jenta var nå i tenåra og livet var preget av usikkerhet i forhold til seg selv og andre, forvirring over rett og galt, kjærlighetssorg og vennesvik.

Jenta står ved broen og har lyst til å avslutte livet, for livet har disse senere årene bydd på for mange motbakker og utfordringer.

En stemme sier inni henne: «Jeg vet du har det enormt tøft, men tenk på alle som bryr seg om deg. Det er så mange som du skal få bety så mye for senere i livet, og jeg har mye for akkurat ditt liv.»

Jenta velger å høre på stemmen, og velger livet.

«For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke tanker til ulykke. Jeg vil gi deg fremtid og håp.» Jer 29,11.

«Du er dyrebar i mine øyne, aktet høyt og elsket av meg». Jes 43,4.

Jesus er alltid med

«Livet med Jesus er en dans på roser, men av og til faller vi ned på tornene og stikker oss. Og så hjelper Jesus oss opp på rosen igjen.»

Jentas liv ble ikke rosenrødt, men det stemmen sa gjorde at hun valgte å stole på den og fikk håp. Hun valgte å se de små gledene og velsignelser hun fikk gjennom mennesker hun møtte. Hver motbakke gjorde henne sterkere, lærte henne mer om seg selv, andre mennesker, livet og Gud.

Gud ønsket at hun skulle vokse som menneske, som  kristen, gjøre henne mer avhengig av han og vise en ny og bedre vei. Og best av alt, Jesus var alltid med.

Å løfte opp andre mennesker

Fil 4,13:  «Alt maker jeg i ham som gjør meg sterk».

Vi klarer alt med Gud på laget. Når vi møter på det som er motgang i livet for oss, da bruker han mennesker til å reise oss opp, oppmuntre og heie på oss.

Jeg tror at det beste treningsprogrammet for hjertet er å bøye seg ned og løfte andre mennesker opp. Å velge å tenke positive tanker, si positive ord og gjøre positive handlinger, gjør at det er det  positive som gror.

Gjennom hans ord og mennesker vi møter gjemmer det seg uendelige velsignelser. Små skatter gir lys inn i livet mitt gjennom små og store hver eneste dag, jeg må bare velge å se dem.

Så lys og liv

Jeg er sikker på at hadde den lille jenta sett hele livsbildet sitt da hun var liten, hadde hun gitt opp. Takk og lov at Gud er større enn oss og gir oss bare bit for bit. Han har kontrollen og gir oss ikke mer enn vi kan klare.

Din og min utfordring: Vil du være med og så lys og liv inn i andre sine liv?

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.