– Håpet om Guds inngripen og kraft kan verken noe virus eller noe annet ta fra oss.

– Håpet om Guds inngripen og kraft kan verken noe virus eller noe annet ta fra oss.

Når vi ber til Gud, legger vi våre svake ord og vår begrensede kraft ned og lar Guds kraft ta over.

Guttesnakk

En gang i måneden er det Guttesnakk på iTro.

Hva sier man til unge menn i møte med situasjonen slik vi opplever den i dag?

Alt vi vanligvis har hatt, alle rytmer vi vanligvis har fulgt og levd i blir tatt fra oss over natta. Plutselig har skole, fritidsaktiviteter, underholdning, sport og alt bare stoppet opp. Rytmene våre får seg en grundig reality check.

Ingenting er umulig for Gud

For hva gjør vi i møte med noe så stort? Ja, vi kan og skal selvfølgelig respektere det myndighetene pålegger og følge deres råd. Likevel er dette større enn oss og får oss virkelig til å tenke over hvordan vi lever livene våre, hva vi virkelig bygger livet vårt på og hvilke rytmer vi egentlig lever i.

Ja, når alt blir tatt fra oss ser vi hva vi aldri kan miste. Og når alt virker for stort for oss er det akkurat som jeg hører «det er som er umulig for mennesker, er mulig for Gud».

Vi må be

I møte med dette har vi som tror på Jesus bare en reell mulighet igjen: Bønn. VI kan knele ned, folde hender og be med alt det vi er, og si: «dette er for stort for oss – vi trenger deg, Gud».

Når vi kneler og bøyer hodet helt ned til jorden er hjertet en sjelden gang høyere oppe enn hodet. Der hodet og forstanden ikke lenger strekker til, må hjertet, troen og håpet gripe inn. Når vi ber til Gud, legger vi våre svake ord og vår begrensede kraft ned og lar Guds kraft ta over. Vi legger vår forstand til side og lar Gud bli alt vi håper på.

Våre begrensninger blir tydelige

Hva skjer når vi møter noe så stort som dette? Jo, vi ser våre begrensninger. Vi ser hva som kan tas bort, men også hva som er umistelig. Troen på Gud, håpet om hans inngripen og kraft, bønnen der vår svakhet byttes ut med hans kraft, er noe intet virus eller annen situasjon kan ta fra oss.

Kanskje vi nå lærer noe om de viktigste rytmene i livet. Rytmen der vi kneler og ber framfor Ham og lar hans styrke erstatte vår svakhet. Det er en rytme som er avgjørende å ha – uansett situasjon i fremtiden.

Unsplash

Guttesnakk

En gang i måneden er det Guttesnakk på iTro.