Hold blikket festet på Jesus når bølgene blir store

Hold blikket festet på Jesus når bølgene blir store

Lev tett med Jesus i hverdagen – du er avhengig av ham.

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Så lenge det er en annen vilje i dette universet som ikke er Gud, vil ondskapen finne veien inn til oss og inn i livene våre. Den omringer oss på alle kanter og man kan føle seg helt fanget av den.

Ikke bare er den rundt oss, men vi er født med arvesynden i oss. Uansett hva vi gjør og hvor hardt vi prøver er det ingenting vi kan gjøre for å rettferdiggjøre oss selv. Vi er fortapt.

Frykt ikke

Når man innser det, kan livet føles helt håpløst ut. Ondskapen river og sliter i oss. Løgn, hat, misunnelse, egoisme, begjær osv. er ønsker og fristelser i mennesket.

Frykt ikke, for Jeg er med deg. Se deg ikke rådvill omkring, for Jeg er din Gud. Jeg styrker deg, ja, Jeg hjelper deg, Jeg holder deg oppe med min rettferds høyre hånd. (Jesaja 41, 10)

Gud har aldri sagt at livet skal være lett så lenge vi velger å følge Han. Men Han har sagt at Han skal være med oss og at vi ikke skal frykte.

Kjærlighet

Uten kjærlighet blir livet tomt og meningsløst. Vi elsker fordi Han elsket oss først (1 Joh 4,19).

Jeg føler ofte at kjærligheten jeg får gjennom relasjoner til andre mennesker er en smakebit av himmelen og Guds kjærlighet til oss. Men det er bare Gud som kan gi den fullstendige ubetingede kjærligheten – frelsen som vi ikke fortjener.

Men Gud er rik på barmhjertighet. Fordi han elsket oss med så stor en kjærlighet, gjorde han oss levende med Kristus, vi som var døde på grunn av våre misgjerninger. Av nåde er dere frelst. (Ef 2,4-5)

Hold blikket over bølgene

Se for deg at livet er en reise over havet. Det har en start og en slutt. Ikke alle er klar over målet med denne reisen og ingen vet når de er framme.

Noen dager er sjøen stille og rolig, andre dager er det svære bølger og storm.

Av og til kan det være lange perioder med dårlig vær. Du holder på å drukne i alt kaoset rundt deg. Blikket ditt er på alle de store bølgene. Du synker, og du klarer ikke komme deg ut av stormen alene.

Han ønsker å gå sammen med deg gjennom stormen.

Du løfter blikket fra bølgene og får øye på Jesus som strekker ut en hånd. Han ønsker å gå sammen med deg gjennom stormen. Så lenge du har blikket festet på han, kan ingen gjøre deg noe. Men med en gang du flytter blikket tilbake på de store bølgene, synker du.

Ikke alene

Hele poenget med dette er at du kan ikke klare dette alene. Du er avhengig av Jesus. Han har tatt straffen på seg og Han er eneste veien til målet. Vi er ikke verdige til all den nåden og kjærligheten Han har gitt oss.

Han kaller oss ut på havet. Ut i det store ukjente som vi ikke klarer selv. Det er ikke meningen at vi skal klare det selv heller.

Som Gud var med David i kampen mot Goliat, vil han være med oss i stormen, i kampen mot ondskapen i verden. For vi er i verden, men ikke av verden, og lyset er sterkere enn mørket.

Hvil i at du er Guds barn midt i stormen.

Så hold blikket over bølgene og festet på Jesus når bølgene blir store. Hvil i at du er Guds barn midt i stormen. La Han lede deg og stol på Han, så griper Han inn (Salme 37,5). Alt makter jeg i Ham som gjør meg sterk (Filipperne 4,13).

Lightstock

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.