3 måter Gud kan jobbe i livet ditt – også når det stormer

3 måter Gud kan jobbe i livet ditt – også når det stormer

Vi må alle belage oss på prøvelser i livet, noen store og noen små.

Andakt

Hver søndag legges det ut en ny andakt, skrevet av en av iTros faste andaktsskribenter.

Vi lever i en verden som i utgangspunktet var perfekt, men som ble rammet av synd da Adam og Eva vendte Gud ryggen.

Derfor må vi alle belage oss på prøvelser i livet, noen store og noen små. Det kan være vanskelig å leve med, men jeg tror at Gud har makt til å bruke alt som hender oss til noe godt.

Her er tre eksempler på hvordan det kan skje:

1. Hummerteorien

I det første eksempelet vårt skal vi bokstavelig talt gjøre et dypdykk, helt ned til havets bunn. Der bor hummeren.

Hummeren kropp er dekket av et stort ytre skall. Dette skallet beskytter den mot fiender og gjør den tøff og hardfør. Hummerens skall vokser ikke sammen med kroppen dens, hvilket betyr at den i ny og ne må gjemme deg under sanddynene når skallet sprekker og et nytt et vokser ut.

Denne prosessen er nødvendig for hummerens vekst.

Slik kan det også være i våre egne liv. Vi er noen ganger avhengige av at noe gammelt går i stykker, slik at vi kan vokse oss sterkere, nærmere Jesus.

2. Sår som gir legedom

I Jesaja 53,5 står det følgende om Jesus:

«Men han ble såret for våre lovbrudd, knust for våre synder. Straffen lå på ham, vi fikk fred, ved hans sår ble vi helbredet.»

Jesus tok på seg sår for å gjenopprette vår relasjon med seg selv og med Gud, vår Far.

Kanskje har du også hatt sår, merker og arr fra ting som ikke gikk slik du hadde håpet. Det kan være en god ting, av to grunner.

Hvordan skal mennesker som virkelig har erkjent at livet deres er ødelagt, våge å komme til en menighet der det ser ut til at alle har livet på stell? Gjennom å være åpen og ærlig om dine sår og om hvordan Jesus har gitt deg legedom, kan du lede andre til Ham. Det skal man ikke kimse av.

Det sies også at man blir klok av skade. Hvis du ønsker å være en ressurs for andre, er det lurt å ha litt erfaring. De som er flinkest i krisesituasjoner er som regel de som har vært der før. Det har i alle fall jeg fått oppleve.

3. Jeg vil bli som Jesus

«Gud allmektig, gjør meg mer og mer lik deg» synger vi ofte i lovsang. Det er store ord, for gang på gang ser jeg at mitt liv er milevis unna Guds standarder.

Hvis jeg skal bli lik Jesus, må Gud noen ganger rydde i livet mitt. Hvordan dette gjøres vil være ulikt fra person til person, men en gjennomgangsmelodi er ofte at man må gi slipp på noe. Det kan være vondt, men det er nødvendig.

Helt til slutt: Gud elsker deg. Hans mål er å få deg hjem til Himmelen, til et evig liv med Ham. Veien kan virke lang, men Han har lovet å være med deg alle dine dager.

John Olav Selstø

Andakt

Hver søndag legges det ut en ny andakt, skrevet av en av iTros faste andaktsskribenter.