– Ja, jeg er ung, men so what?

– Ja, jeg er ung, men so what?

Aurora (19) skriver om sitt favorittbibelvers som forteller oss at man kan være gode, kristne forbilder selv om man er ung.

Andakt av og for tenåringer

Søndagsandaktene på iTro er skrevet av og for tenåringer. Andaktene baserer seg på et av skribentens  favorittbibelvers eller 5 grunner til at de er kristne.

Er du mellom 13-19 år, og kunne tenke deg å skrive en andakt for iTro? Ta gjerne kontakt med oss her.

I et samfunn preget av janteloven er det ikke bare bare å vokse opp. Og som en ung, usikker og hormonell tenåring, er det ikke alltid like lett å være en tydelig kristen.

Verden sier at du ikke skal tro du at er noe eller at du er verdt noe, men du skal heller ikke la noen trykke deg ned på grunn av hvordan du føler deg.

En verden som forteller deg hvem du skal være, samtidig som den sier at du kan være hvem du vil. Det er ikke lett å være ung i dagens samfunn.

– Vanskelig å passe inn

Jeg syntes det var vanskelig å vite hvem jeg var og hvordan jeg skulle være som ung kristen i dagens samfunn.

Tanken om at «noen andre gjør det nok bedre enn meg» og «jeg kan ikke nok», var for sterk.

Jeg ønsket å dele troa mi, men ikke bli sett rart på. Jeg ville være en del av gjengen, men ville ikke drikke. Jeg ønsket å være en del av de andre, men ikke oppføre meg likt som dem.

Det var vanskelig å passe inn og samtidig leve etter verdiene og holdningene Bibelen hadde lært meg.

Jeg ville stå opp mot de voksne som snakket ned kristendommen, men det var skummelt å si ifra mot voksne. Jeg ville holde andakt, men tanken om at «noen andre gjør det nok bedre enn meg» og «jeg kan ikke nok», var for sterk.

Vi er sendt for å være et forbilde på måten vi oppfører oss, snakker, kler oss og lever på.

Dette var helt til jeg kom over 1. Timoteus 4,12, som nå er blitt mitt favorittbibelvers:

«La ingen forakte deg fordi du er ung, men vær et forbilde for de troende i ord og livsførsel, i kjærlighet, tro og renhet.» (1 Tim 4,12)

Her skriver Paulus til menigheten i Efesus at alder ikke har noe å si.

Alle trenger forbilder

Dette er like aktuelt for oss i dag. Alle i alle aldre trenger gode og sunne forbilder. Og det jeg ikke forstod før jeg leste dette verset, var at forbilder ikke trenger å være eldre enn deg selv.

Som unge er vi sendt til å være et forbilder, også for voksne. Vi er sendt for å være et forbilde på måten vi oppfører oss, snakker, kler oss og lever på. Det er ikke lett, men Gud er alltid med. Og det at vi prøver, gjør en forskjell.

– Vær en stolt ung kristen

Etter at jeg leste og forstod dette verset holdt jeg min første andakt. Jeg stod tydeligere opp mot de som trykket ned kristendommen, og jeg ble stødigere i hvem jeg selv var.

Ja, jeg er ung, men so what? Som ung kan du klare akkurat det samme som de voksne og du kan være et like stort forbilde. Når du legger din identitet i hvem Gud sier du er, og ikke lar verden styre dine tanker om deg selv, viser du Guds kjærlighet på en helt annen måte. Vær stolt av hvem du er – hvem Gud sier du er.

Vær en stolt ung kristen.

Lightstock / Håkon Rydland

Andakt av og for tenåringer

Søndagsandaktene på iTro er skrevet av og for tenåringer. Andaktene baserer seg på et av skribentens  favorittbibelvers eller 5 grunner til at de er kristne.

Er du mellom 13-19 år, og kunne tenke deg å skrive en andakt for iTro? Ta gjerne kontakt med oss her.