På dette talkshowet går humor og seriøsitet hånd i hånd

På dette talkshowet går humor og seriøsitet hånd i hånd

- På talkshowet vårt skal folk få lov til å slappe av, senke skuldrene, le litt eller masse, samtidig som de kan møte interessante folk som har spennende ting å si, forteller Harald Hovland.

Festival

Årets UL går av stabelen i Kongeparken Amfi fra 24-28. Juli. iTro dekker festivalen tett på iTro.no, Facebook og Instagram.

For det tredje året på rad står Harald Hovland og Per Sigve Særheim og shower på UL-scenen. I fjor hadde de stor suksess med talkshow, og talkshow-konseptet har de også med seg til årets UL. Selv om Harald og Per Sigve får mye gode tilbakemeldinger på showet sitt, er de likevel litt skuffa over hvor lite blest UL har skapt omkring talkshowene.

For lite blest om talkshow

– Jeg er veldig skuffet. Jeg er jo faktisk det, sier Per Sigve Særheim.

– Jeg er ikke så skuffa som Per Sigve, og det er nok fordi jeg liker veldig godt å være i bakgrunnen. Jeg er ikke så glad i å ha så mye fokus på meg selv her, siden jeg får endel fokus i hverdagen. Det er litt digg å ikke få så mye blest og skriverier og rett og slett ha litt ferie, forteller Harald.

Det beste av to verdener

Selv om talkshow-vertene ikke klarer å bli helt enige om hvor skuffa de er over manglende reklame, ønsker de at så mange som mulig skal komme på talkshowene. Ikke fordi de selv syntes det hadde vært hyggelig, men for UL-deltakerne sin egen del.

– På talkshowet vårt skal folk få lov til å slappe av, senke skuldrene, le litt eller masse, samtidig som de kan møte interessante folk som har spennende  ting å si. Her får du se kjente fjes fra et lite annet perspektiv, forteller Harald.

– Du kan godt si at vårt talkshow er det beste av to verdener. Det blir både gråt av latter og gråt av sorg, sier Per Sigve som kjapt modererer sin uttalelse til gråt av latter og gråt av rørthet.

– Jeg tror det er lite sorg under talkshowet, men vi ønsker å spille på de forskjellige følelsene som folk har, sier Harald.

Vi føler faktisk at vi bidrar med det aller viktigste på hele UL – å få folk til å le.

Etter at undertegnede ymtet frampå med spørsmål om hvilken plass humor har på en kristen festival, tar Harald ordet.

– Gud har skapt humor, og vi mennesker knyttes sammen ved humor. Vi er skapt til fellesskap, og humor er helt essensielt for mennesker. Vi føler faktisk at vi bidrar med det aller viktigste på hele UL – å få folk til å le.

Mye spennende i vente

Haralds påstand skaper hvert fall latter hos Per Sigve, som gir oss en liten smak av hva vi kan forvente oss på de neste talkshowene.

– Det vil bli basar, spennende gjester, og god musikk som vanlig. Og så kommer deltakere som har vært på UL tidligere til å se igjen en kjenning, eller en gjenganger om du vil.

Da er det bare å glede seg. Talkshowene foregår i Kongeparken Amfi klokken 23:00 torsdag og lørdag. Vel møtt!

NB! Hvis det skulle være noen tvil – dette intervjuet ble gjort med glimt i øyet.

Elisabeth Nord-Varhaug

Festival

Årets UL går av stabelen i Kongeparken Amfi fra 24-28. Juli. iTro dekker festivalen tett på iTro.no, Facebook og Instagram.