En tankefull og realistisk sørlending

En tankefull og realistisk sørlending

- Noen tenker at kristne alltid lykkes. De er alltid friske, populære, lykkelige, harmoniske, rike og har fine tenner. Slik er det ikke, sier UL-taler Asbjørn Handeland.

Festival

UL er en kristen ungdomsfestival, arrangert av NLM ung og IMF ung. I år er festivalen fra 24-28 Juli i Kongeparken Amfi på Ålgård.

For informasjon og påmelding, sjekk ut ul2018.no

I oppladningen til UL 2018 har vi tatt en prat med Asbjørn Handeland, som skal tale for oss på onsdagskvelden. Han er gift med Brynhild, er far, og han bor på «et helt greit sted», Eiken i Vest-Agder.

Store spørsmål

På spørsmål om hva som engasjerer ham lufter Asbjørn flere tankevekkende spørsmål som røper at det er mange viktige saker som opptar tanken hans for tiden:

– Hva er egentlig forskjellen på politiske partier som krangler om å ta inn tjue eller førti tusen flyktninger, når det er seksti millioner flyktninger i verden? Og hvor mange nordmenn ville hatt en flyktning i stua? Hva er mitt ansvar for fattigdom i verden, og for de to milliarder mennesker som ikke har hørt om Gud og hans frelse? Hvorfor rykker Start ned hele tiden? Og hvor i huleste ble det av menneskeverdet i Norge?

En Gud som lever

Du har vært på UL for å tale før, Asbjørn, hva tenker du om å komme tilbake også i år?

– Jeg ser frem til å komme tilbake. Jeg liker at det er noen som tenker stort, og at noen satser på forkynnelse for ungdom! Gud lever jo, og det skjer mange under på UL! Guds ord har aldri hatt større fremgang i verden enn akkurat nå.

Tankevekkende tema

Hva tenkte du første gangen du fikk høre om UL-temaet, eller «UL-treet»?

– Jeg likte temaet med en gang! Jeg fikk bilder i hodet, og det jeg skal tale om besøkte meg samme dag. I Salme 1 står det om de som elsker Gud:

«Han skal være lik et tre, plantet ved rennende bekker. Det gir sin frukt i sin tid, og dets blad visner ikke. Alt det han gjør, skal han ha lykke til.» (Sal 1:3)

– Dette høres jo veldig bra ut! Og det er sant, det er et løfte! Men hvordan ser dette ut i praksis? Noen tenker at kristne alltid lykkes. De er alltid friske, populære, lykkelige, harmoniske, rike og har fine tenner. Slik er det ikke. Det er fint for dem som er friske, men også syke mennesker kan være store kjemper i Guds rike. Både syke og friske kan være Guds barn. Jesus sier at det er vanskelig for rike å være sammen med Gud. Men det går an.

– Gud har brukt meg

Uten å røpe for mye, kan du fortelle litt mer om hva du skal tale om på onsdagskveld?

– På UL skal jeg fortelle om et par nedturer i livet mitt, blant annet om noe som skjer akkurat nå. Samtidig ser jeg at Gud har brukt meg, at jeg egentlig er et tre ved rennende bekker. Jeg har bare ikke følt meg slik. Men hvordan føler egentlig et tre seg?

Har du et favoritt-tre i Bibelen?

– Det tror jeg må bli Livets tre i Det nye Jerusalem. Det er ett tre, men det står på begge sidene av elven med livets vann. Wow! Hvordan går det an? Og det bærer frukt hele tiden! Jeg vil se på det, og kanskje, hvis det går an, vil jeg gjerne spise av det!

Privat

Festival

UL er en kristen ungdomsfestival, arrangert av NLM ung og IMF ung. I år er festivalen fra 24-28 Juli i Kongeparken Amfi på Ålgård.

For informasjon og påmelding, sjekk ut ul2018.no