Å trykke play med god samvittighet

Å trykke play med god samvittighet

– Det har ofte blitt sagt at det er opp til hver enkelt å finne ut hva man tåler å se på. Jeg opplever at dette kan bli til en unnskyldning for å kunne se på ting som går langt over grensen, skriver Anja Østebø.

Kommentar

Dagens kommentar er skrevet av Anja Østebø. Hun er 24 år gammel og jobber som lærer.

I det siste har det også i kristne sammenhenger vært mye snakk om Game of Thrones. Det er ikke den første serien som har vekket debatt hos kristne. Hva kan jeg som kristen se på med god samvittighet? Hva må jeg legge bort for at jeg kan leve så nær Jesus som mulig?

Dette spørsmålet skulle jeg ønske det fantes et svart/hvitt svar på, men det gjør det jo ikke. Samtidig bruker jeg det nok dessverre ofte som en hvilepute. Kanskje spesielt i dagens mediaverden.

En billig unnskyldning

Jeg ønsker å trekke fram noen andre perspektiver og spørsmål jeg håper vi kan stille oss før vi trykker play.

Gjør det å se på for eksempel Game of Thrones at jeg tar synd enda mer på alvor, og kan komme litt nærmere Guds gråt og hat overfor synd? Begynner jeg å underholdes av noe jeg i virkeligheten hadde ønsket å kjempe imot?

Selv om jeg skiller film og virkelighet, er jeg redd for at det likevel gjør noe med mitt syn på ting. Jeg kan oppleve å sovne litt og reagere mindre når jeg hører om synd, for eksempel når seksuelle tanker kommer opp i mitt eget sinn.

Å leve det nye livet

Jeg snakket med to av kollegaene mine på jobb og kom fram til at det egentlig var ganske sykt at det for eksempel er intriger som gjør en serie spennende å se på. Det fikk meg til å tenke at det egentlig er negative ting som pirrer oss til å se på det vi gjør.

Bibelen forteller oss at vi får et nytt liv når vi tar imot Jesus. Den gamle egoistiske viljen ligger dessverre fortsatt der. Hjelper de seriene jeg ser til å leve i det nye livet Jesus har gitt meg, eller mater jeg det gamle livet i meg?

Støttespillere for hverandre

Et nei til noe, betyr et enda større ja til noe annet. Bibelen oppmuntrer oss mange ganger til å følge tett etter Jesus, slik at vår glede og fred i Jesus kan bety så mye mer enn alt det verden vil tilby oss. Paulus sier at han akter alt for skrap for å vinne Kristus (Fil 3,8). I efeserne oppfordrer han oss til å ikke engang å nevne det usømmelige (Ef 5, 3-4).

Mitt ønske er at vi kan be for hverandre når ting blir vanskelige, og at vi kan tørre å være åpne om troslivet vårt til våre brødre og søstre i troen.

Jeg håper vi som kristne kan være gode støttespillere for hverandre, slik at vi hjelper hverandre til å legge vekk det som ikke tjener til det gode. Mitt ønske er at vi kan be for hverandre når ting blir vanskelige, og at vi kan tørre å være åpne om troslivet vårt til våre brødre og søstre i troen. Må Gud bevare oss i en sann tro på ham og gi oss visdom til å skille mellom godt og vondt. Gud velsigne deg!

Unsplash

Kommentar

Dagens kommentar er skrevet av Anja Østebø. Hun er 24 år gammel og jobber som lærer.