Hvorfor vil Jesus ha med meg å gjøre?

Hvorfor vil Jesus ha med meg å gjøre?

Jesus spurte Bartimeus "Hva vil du jeg skal gjøre for deg?". Han stiller oss det samme spørsmålet i dag.

UL 2019

Ung Landsmøte er en festival som arrangeres av NLM Ung og ImF-Ung for ungdom og unge voksne fra 15 år og oppover.

Under gårsdagens kveldsmøte på UL minnet Bjørn-Inge Furnes Aurdal oss på hvor viktige hver og èn av oss er for Gud. Dette er så utrolig viktig at jeg ønsker å dele det videre med dere.

Historien om Bartimeus

Har du hørt historien om den blinde Bartimeus som var både syk og fattig? Da han fikk høre at Jesus kom til byen ble han kjempeglad og ropte navnet Hans så høyt han kunne. Disiplene rundt ham prøvde å få ham til å tie. De tenkte at Jesus ikke ville ha noe med Bartimeus å gjøre, men at han bare var til bry. Likevel kom Jesus. Han spurte Bartimeus: ”Hva vil du at jeg skal gjøre for deg?”. Og senere sa Han: ”Troen din har frelst deg”. Han gav ham synet tilbake, og de to slo følge.

Vi har lett for å tenke både om andre og om oss selv ”Hva vil Jesus ha med meg å gjøre?”. På samme måte hadde disiplene tenkt nettopp det om Bartolomeus. Men likevel hadde han bare fortsatt å rope, og han ble hørt. Fordi Jesus elsker oss! Han vil svare oss, og han vil gå ved vår side, dag ut og dag inn!

Hva Han kan gjøre for oss

Legg merke til at det er Jesus som spør hva Han skal gjøre for oss. Enten det er noe personlig, økonomisk, om det omhandler folk rundt deg, eller deg selv: Jesus vil vite det! Han venter på å høre fra nettopp deg! Våg å rope på Jesus. Han nekter å la deg bli sittende igjen ved veikanten!

Og med det oppfordrer jeg til at du vil dele Jesus med andre. Kanskje er det andre i livet ditt som sitter ved veikanten, og ikke klarer å se Ham med det første? Kanskje trenger de hjelp med å finne Ham? Kanskje trenger de hjelp til å rope på Ham og be om hjelp? Kanskje nettopp du kan bidra til å forvandle et liv!

Tonje Hodne

UL 2019

Ung Landsmøte er en festival som arrangeres av NLM Ung og ImF-Ung for ungdom og unge voksne fra 15 år og oppover.