Du trenger ikke gå alene

Du trenger ikke gå alene

Andreas Evensen og Otto Dyrkolbotn delte sine erfaringer med å føle seg ensom, og hvordan de klarte å bli kvitt ensomheten på UL fredag.

UL 2019

Ung Landsmøte er en festival som arrangeres av NLM Ung og ImF-Ung for ungdom og unge voksne fra 15 år og oppover.

Alle har en eller flere ganger følt seg ensom uten å vite hva man kan gjøre for å forhindre det. Man føler seg kanskje fortapt, eller kanskje man skammer seg over hvem man er.

Evensen fortalte om da han sto i denne situasjonen selv. Det var ofte han følte at han ikke hadde noen å snakke med om det han følte, og gikk alene. Da han var i dette stadiet begynte han å tenke «hvem er egentlig Gud?».

Dersom man hjelper hverandre med å være disipler kan man spørre hverandre hvordan det går og hva som skjer i livet akkurat nå. Det kan hjelpe dersom den du snakker med enten er på det samme stadiet som deg, eller har vært i samme situasjon som du er i nå.

I sorg og skuffelse går Jesus med oss

Det kan være vanskelig å tro at Jesus kan tilgi oss dersom man gjør den samme feilen flere ganger, og man kan føle at man ikke er en god nok kristen dersom man ikke leser i bibelen hver dag. Da er det viktig å være sammen med noen man stoler på og snakke om det, for eksempel ved å finne en leseplan man kan lese sammen.

Da kan dere i tillegg sende hverandre meldinger om hvordan det går med lesingen, eller snakke sammen om det dere har lest. Det viktigste med å lese bibelen er ikke å tenke vise andre hvor «flinke» kristne man er, men å beholde relasjonen med Gud.

Av og til kan vi føle at det kommer et nytt problem etter det andre, og at det aldri tar slutt. Derfor er det viktig at vi mennesker overgir oss til Gud. For å gjøre dette kan man snakke med andre og be.

Andre mennesker kan hjelpe

Det er ofte man prøver å ta problemene sine i våre sine hender, og at man prøver å kjemper våre egne kamper alene. Av og til må man bare legge alt på Jesus og stole på Ham. Legge all skam og skyld på Jesus, og be. La han ta seg av det som er vanskelig. For han har nemlig en plan for deg, og du er skapt for en grunn!

Livet er urettferdig og vanskelig. Derfor er det så bra at vi har Jesus og andre mennesker som kan hjelpe oss. De kampene man har i livet er ikke for å klares helt alene, men å klare det sammen.

Lillian Nordbø

UL 2019

Ung Landsmøte er en festival som arrangeres av NLM Ung og ImF-Ung for ungdom og unge voksne fra 15 år og oppover.