Backstage med iTro-podden

Backstage med iTro-podden

Lars-Ove, Torstein og Magnus har siden oktober 2017 reflektert over tro og liv gjennom iTro-podden. Natt til lørdag hadde de liveinnspilling på UL!

UL 2019

Ung Landsmøte er en festival som arrangeres av NLM Ung og ImF-Ung for ungdom og unge voksne fra 15 år og oppover.

Lars-Ove, Torstein og Magnus har siden oktober 2017 reflektert over liv og tro gjennom iTro-podden, som finner sted i stua deres i Oslo. Siden den gang har podcasten fått mange gode lyttere, og i år er de kommet helt til UL for en Live- innspilling! På vegene av alle deres lyttere tok vi turen og fikk til et lite backstage intervju.

– Hvordan møttes dere?

– Vi møttes på bibelskole i Bali, forteller Magnus Løvrød.

– De to var elever, også var jeg lærer. Jeg kjente Magnus fra før av, og fikk dermed han til å starte på KRIK Bali, og der møtte vi Torstein også. Vi hadde det så hyggelig sammen at vi senere flyttet inn i kollektiv her i Oslo, forteller Lars-Over Borstad

iTro-podd som praksis

– Hvordan ble iTro- podden til?

– Når vi flyttet til Oslo så skulle Torstein og Magnus studere praktisk teologi og ledelse, og trengte praksis. Og da lagde vi vår egen praksis: altså iTro- podden! svarer Lars- Ove.

– Når ble dere kjent med Jesus?

– Jeg har alltid visst hvem Han var, og vokst opp i et kristent hjem med en mor som er diakon. Men det er nå de siste tre-fire årene at jeg har fått en mer personlig og levende tro, takket være bibelskolene, sier Magnus.

– Det er mye av det samme for meg, legger Torstein Jørgensen til.

– Jeg vokste opp i en kristen familie, men det var ikke før nå etter bibelskole og etter at jeg har flyttet inn i kollektiv med andre som er gira på Jesus, at jeg føler at jeg virkelig har fått bli kjent med Ham.

– Hvis man ønsker å bli mer overgitt til Jesus så kan man jo gjøre praktiske ting som å bestemme seg for å åpne Bibelen hver dag før man kikker på mobilen

– Jeg vokste også opp i en kristen familie. Spesielt årene på videregående betydde mye for meg. Jeg gikk på Kvitsund Gymnas, en kristen videregående skole, med venner rundt meg som heia på meg, snakka om tro og leste i Bibelen sammen. Og etter det har jeg bare vokst enda mer, avslutter Lars- Ove.

Å velge Jesus

– Hvordan klarer dere å leve fullt overgitt til Jesus?

– Det er et valg man må ta, at man ønsker å leve for Ham. Man må jage etter å bli bedre kjent med Ham. Det kan være et tips å bruke mindre tid på andre ting som f.eks. film, men heller bruke den tida på Jesus. Jeg merker at jo mer tid jeg bruker på Jesus, jo mer sulten blir jeg, og ønsker å bruke enda mere tid med Ham, forteller Magnus.

– Hvis man ønsker å bli mer overgitt til Jesus så kan man jo gjøre praktiske ting som å bestemme seg for å åpne Bibelen hver dag før man kikker på mobilen. Det er jo sånn at det man fyller seg med vil senere skinne gjennom i hvordan man lever, tipser Torstein om.

– Men det er jo ikke sånn at man klarer å leve hundre prosent overgitt, legger Lars- Ove til.

– Det er vanskelig. Men vi pushes av hverandre.

Inviterer til avslappet samtale

– Hvor får dere inspirasjon til det dere skal snakke om på podden?

– Litt av greia er jo at vi ønsker å invitere lytterne til en samtale som vi kunne hatt ved frokostbordet. Så vi ønsker å snakke om mye av det vi selv tenker på og snakker om. Ting vi har erfart, kommet oss gjennom eller ønsker å komme gjennom, er typiske ting vi ønsker å snakke om, deler Torstein.

– Så vi inspireres jo egentlig av livet, oppsummerer Lars- Ove.

– Noe av det vanskeligste man gjør er jo det å være ærlig, tilføyer Magnus. – I guttegjengen tør vi å være åpne, og vi merker at vi har godt av det og kan lære fra hverandre.

– Det er jo litt derfor vi har podden også. Det er ikke alle som har et sånt fellesskap og kan snakke om følelser, livet og tro naturlig. Så med iTro- podden ønsker vi å komme på besøk til andre som kanskje ikke har et kristent fellesskap, og inspirere og utfordre, avslutter Lars- Ove.

Sier hva de har på hjertet

– Hvordan foregår prosessen fra dere setter dere ned og snakker, til podcasten er offentlig?

– Det er en veldig kort prosess. Vi er ikke særlig flinke på planlegging og klipping, innrømmer Lars-Ove.

– Det er ofte råmateriale, sier Magnus. Det vi sier er det dere får høre.

– Vi gjør jo alt selv. I episoden så klipper vi ingen ting. Så vi trykker på ”rec”, sier det vi har på hjertet, legger til introen, og publiserer, forteller Lars-Ove.

– Blir det en ny sesong?

– Vi har ikke snakka veldig mye om det, forteller Torstein.

– La oss bare si at vi hvert fall har mer på hjertet, sier Lars- Ove og de ler alle tre.

UL 2019

Ung Landsmøte er en festival som arrangeres av NLM Ung og ImF-Ung for ungdom og unge voksne fra 15 år og oppover.