Frontline handler om å være med i front for misjon og etterfølgelse av Jesus

Frontline handler om å være med i front for misjon og etterfølgelse av Jesus

– Jeg har fått oppleve at Jesus forandrer liv, sier Frontline-taler Hans Kristian Skaar.

Frontline 20

Online misjonskonferanse for ungdom fra 29. oktober–1. november. Sendes live i Misjonssalen Oslo, og kan streames gratis på  live.nlm.no eller på iTro sin YouTube-kanal.
Tema: «Dere skal være mine vitner».
Se Frontlines nettsider for detaljer rundt programmet.

I kveld kl 20.00 går startskuddet fot misjonskonferansen Frontline. Den kan streames gratis på live.nlm.no eller på iTro sin YouTube-kanal.

Hans Kristian Skaar er leder for NLM ung, som sammen med Bibelskolen Fjellhaug og Misjonssalen Oslo arrangerer Frontline. I tillegg skal han ha «Morgenpuls» på fredag og lørdag formiddag.

I front for misjon og etterfølgelse av Jesus

– I tråd med utgangspunktet for årets tema «Dere skal være mine vitner» (ref Apg 1,8), vil jeg spørre hvorfor akkurat dette temaet?

– Jeg har ikke vært med i planleggingen av Frontline, men jeg kan si litt om hva frontline-begrepet innebærer. Frontline handler om å være med i front for misjon og etterfølgelse av Jesus. Det som gjøres i forberedelsene er å finne misjonstekster, og denne teksten viser alle leddene utover, dessuten er det litt i vinden om dagen, og skal også brukes som tema på Norsk Luthersk Misjonssambands Generalforsamling.

Vi har sett og hørt og opplevd noe som kan forandre verden

– Det neste spørsmålet går kanskje litt på det forrige, og kan for så vidt virke som et veldig stort spørsmål, men hva innebærer det å være Jesu vitner?

– «Vitne» kommer fra rettsspråket og betegner noen som har sett noe med egne øyne. Som et Jesu vitne har vi ikke bare sett, men også opplevd noe spesielt. Det vi kristne har sett og opplevd preger oss, vi bruker ikke bare munnen til å vitne om dette, men hele kroppen og hjertet vårt. Vi tror at vi har sett og hørt og opplevd noe som kan forandre verden, og det er vi sendt ut for å dele til alle som ikke kjenner til dette.

Jesus knuste disiplenes verdensbilde

– Du skal ha to seminarer kalt «Morgenpuls». Kan du gi en liten teaser til hva du kommer til å snakke om?

– En liten teaser: planen er at fredag morgen blir det fokus på ulike verdensbilder. Siste øyeblikk hvor Jesus og disiplene er sammen spør disiplene om et forventet verdensbilde. Til dette svarer Jesus med å knuse det verdensbildet disiplene hadde, ved å innføre et nytt. Jesus sprenger det verdensbildet vi har med et helt nytt verdensbilde.

– På lørdag skal jeg snakke litt om hvordan Gud skaper ting ut av ingenting. Vi er færre kristne, og en Laget-undersøkelse viser at 90 % av kristne studenter skjuler troen sin. Vi deler mindre, det er færre kristne, og det virker ganske depressivt. Men dette har vært normalsituasjonen i Guds rike, at det har vært nedgangstider.

– For å tease litt kan jeg også si at jeg planlegger å ta en setning på bergensk hvis det får folk til å komme.

Jesus forandrer liv

– Lidenskap for misjon er det ikke mangel på innenfor Norsk Luthersk Misjonssamband,  men jeg har hørt at du virkelig brenner for misjon. Kan du fortelle hvor denne lidenskapen kommer fra, og hva som fortsetter å drive dette?

– Jeg vokste opp på et annet sted, hvor det nødvendigvis ikke var mange kristne. Jeg jobbet som ungdomsarbeider og kateket hvor jeg møtte veldig mange som ikke hadde kristen tro. Jeg har fått oppleve at Jesus forandrer liv, og dette har påvirket til å se andre forandre seg. Det er en rød tråd gjennom Bibelen at Gud har en lidenskap for mennesket.

Frontline 20

Online misjonskonferanse for ungdom fra 29. oktober–1. november. Sendes live i Misjonssalen Oslo, og kan streames gratis på  live.nlm.no eller på iTro sin YouTube-kanal.
Tema: «Dere skal være mine vitner».
Se Frontlines nettsider for detaljer rundt programmet.