– Selv om du kanskje venter på noe, så skjer livet likevel her og nå

– Selv om du kanskje venter på noe, så skjer livet likevel her og nå

Karen Colban Hoel skal ha misjonsseminaret "Ingen ventestasjon" på Frontline i dag.

Frontline20

Online misjonskonferanse for ungdom fra 29. oktober–1. november. Sendes live i Misjonssalen Oslo, og kan streames gratis på  live.nlm.no eller på iTro sin YouTube-kanal.
Tema: «Dere skal være mine vitner».
Se Frontlines nettsider for detaljer rundt programmet.

Denne helgen arrangerer NLM misjonskonferansen Frontline, som sendes live på live.nlm.no og på iTro sin YouTube-kanal.

I dag klokken 17.30 skal Karen Colban Hoel ha seminaret «Ingen ventestasjon» (som kan streames live via linkene over). Karen har tidligere vært misjonær i Mongolia, og bor og jobber nå i Alta i Finnmark, med Barnevern og Sosialt arbeid-utdanningen ved universitetet der.

Hun forteller at hun ønsker å leve tett med Jesus uansett hvor hun er hen, og å være lys og salt der det kanskje ikke er like mye lys og salt som andre steder.

Vis hva Jesus betyr for deg

– Temaet for Frontline i år er «Vitne». Hva tenker du det betyr å være et vitne?

– Å være et vitne betyr å peke på eller belyse noe. Et vitne ønsker å si noe om det som det har sett og hørt, og som andre trenger å høre. Og det å være et vitne for Jesus betyr jo da å fortelle om Jesus. Det gjør man selvfølgelig ved å bruke ord som folk kan høre, og så handler det også om måten man lever livet sitt på, tenker jeg. At handlinger vitner om hvem man tror på.

– På hvilke måter tenker du at man helt konkret kan være et vitne der hvor man er?

– Helt konkret tenker jeg det må starte med egen relasjon til Jesus, og det å søke ham i hverdagen. Og så er det viktig å være bevisst på hvordan man bruker tiden sin. Vi er kalt til å være tjenere.  Jeg tror  det kan være et ganske sterkt vitnesbyrd hvordan man bruker tida si.

– Det handler også om å være åpen og personlig. De menneskene en kjenner, som er nær oss og som man får en relasjon til, de man ser i det daglige—hva er det de ser? Hvordan er det du lever livet ditt, og hvordan bruker du tida? Vis dem hva Jesus betyr for deg.

Alt starter med Jesus

– Du har vært misjonær i Mongolia, og bor nå i Finnmark. Hva tenker du er forskjellen på å være et vitne i Mongolia og der du bor nå?

– Ingenting. Språket er lettere i Norge da, siden norsk er morsmålet mitt. I Mongolia levde jeg på mange måter som jeg lever i Norge. Jeg stod opp om morgenen og var trøtt og trengte kaffe, jeg gikk på kontoret og jobba så godt jeg kunne der, etter jobben trente jeg med venner, jeg hadde bibelgruppe og søkte kristent fellesskap. Det samme gjør jeg her i Finnmark.

– Hva skal du snakke om på seminaret ditt på Frontline på fredag?

– Konklusjonen ligger i overskriften, at det er «ingen ventestasjon». Jeg gjør et poeng ut av at vi alltid er i bevegelse. Livet er aldri på vent, det er alltid noe som skjer. Selv om du kanskje venter på noe, så skjer livet likevel her og nå. Vi er alltid kalt til å tro på Jesus og følge Jesus ved å gjøre som Jesus og fortelle om ham. Det er kallet vårt. Alt starter med Jesus.

– Hva håper du at deltakerne får ut av Frontline i år?

– Jesus-kjærlighet!

Frontline20

Online misjonskonferanse for ungdom fra 29. oktober–1. november. Sendes live i Misjonssalen Oslo, og kan streames gratis på  live.nlm.no eller på iTro sin YouTube-kanal.
Tema: «Dere skal være mine vitner».
Se Frontlines nettsider for detaljer rundt programmet.