Festivalvett-reglene

Festivalvett-reglene

Festivalvett-reglene bør man kjenne ut og inn, uansett om man er en erfaren festivaldeltaker eller ei.

Festival

UL er en kristen ungdomsfestival, arrangert av NLM ung og IMF ung. I år er festivalen fra 24-28 Juli i Kongeparken Amfi på Ålgård.

For informasjon og påmelding, sjekk ut ul2018.no

Om mindre enn 50 dager blir Kongeparken gjort om til en festivalplass for flere tusen ungdommer og unge voksne. Når det er så mange samlet på ett sted er det greit med noe regler for at alt skal gå mest mulig på skinner for både deltakere og frivillige. Jeg ser mitt snitt til å lansere en omforming av fjellvettreglene som kan være greie kjøreregler for alle som skal på UL.

  1. Planlegg dagen og si ifra til meddeltakere om hvor du går!

I løpet av UL-uka er det nok av ting å finne på! Sjekk programmet på UL-nettsida og se hva du har lyst til å dra på. Allier deg med de du skal reise med eller nye venner du får under festivalen om hva dere skal få med dere (tips: ALT!), og hvis du separeres fra gruppa, sørg for at noen vet hvor du går.

  1. Tilpass festivaldagen etter form og sult.

I løpet av en lang dag med aktiviteter, møter, seminarer og karuseller er det viktig å lytte til kroppen. Er du sliten så setter du deg ned med en venn eller ti i matteltet eller ved de forskjellige standene (tips: her kan det også finnes stoler og sofaer for økt komfort). Det er også viktig å sørge for å fylle opp kroppen med både mat og drikke i løpet av dagen, og dette sørger frivillige for at du kan kjøpe under hele festivalen i matteltet.

  1. Ta lite hensyn til værvarsel.

Du er i Rogaland. Dette alene sier nok.

  1. Vær allikevel forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer.

Om det dreier seg om turen bort fra sovesalen eller camping-området, eller bare fra amfiet til matteltet, er det viktig å være forberedt på både ei litta skur og et godt vindkast. Ta med deg regnpochoen og/eller vindtett jakke for å være forberedt på været, men også gjennomføre festivalstilen.

  1. Ta med nødvendig utstyr, til deg selv og til andre.

Det må litt utstyr til for å nyte festivalen fullt ut. Nødvendig utstyr inkluderer bibel og skrivesaker til møtene og seminarene, vannflaske og en energibar eller sjokoladebar (for deg eller vennen din, når blodsukkeret begynner å bli lavt).

  1. Ta trygge veivalg. Se opp for sølepytter og ulendt terreng.

Selv om det er greit å ferdes de fleste steder på festivalområdet, er det viktig å bruke de veiene som er ment til ferdsel. Her ligger det en fare for sølepytter (se punkt om vær). Da gjelder det å være lur, støvler er ikke en dum ting å ha med på festival. Det viktigste er å komme trygt fram!

  1. Bruk omstendighetene dine. Vit alltid hvor du er.

Det er kjipt å ikke vite hvor man er eller hvor man skal gå. Men det er absolutt ikke noe galt i å bruke folk rundt deg. Spør meddeltakere eller frivillige om den riktige veien til dit du skal. Kanskje du får en turvenn samtidig.

  1. Du trenger ikke rangle, det er ingen skam i søvn!

Selv om de du sover med kanskje har lyst til å være oppe hele kvelden, betyr ikke det at du ikke kan være et forbilde som sier nei. Festivaluken er krevende for både kropp og sjel, og man trenger søvn for å komme seg til hektene. Foreslå heller å stå opp tidligere kanskje, så dere rekker å gå opplagte ned til morgenmøte.

  1. Spar på kreftene, og søk ly om nødvendig.

UL er ikke bare en uke med morsomme aktiviteter og show, nye venner og god mat. Det er nemlig slik at dette er en festival som forandrer. Jesus ønsker å bli kjent med deg og fortelle deg noe under UL. Og du trenger ikke å sitte alene med spørsmål og bekymringer som kanskje oppstår i løpet av denne uka. Det blir forbønn og bønnevandring under årets UL hvor du kan komme og snakke med mennesker som ønsker å be for deg og høre på deg. Du kan også være med i smågruppe hvor du kan ta opp det du tenker med gruppa og lederen din.

ULs fototeam 2017

Festival

UL er en kristen ungdomsfestival, arrangert av NLM ung og IMF ung. I år er festivalen fra 24-28 Juli i Kongeparken Amfi på Ålgård.

For informasjon og påmelding, sjekk ut ul2018.no