Hvor er du, Gud?

Hvor er du, Gud?

Hva gjør du når det føles som at Gud ikke er der?

Andakt

Denne andakten er også tidligere publisert på iTro, i 2013.

Har du noen gang hatt disse spørsmålene, disse følelsene og tankene som står rett under her?

Det er som om Gud ikke hører når jeg ber. Jeg føler ingenting. Da jeg var på møte for et par uker siden så kjente jeg virkelig Guds nærvær.

Hvorfor kjenner jeg ingenting nå, når jeg sitter her alene på rommet og ber til Han? Har jeg gjort noe galt? Hva feiler det meg?

Var det bare innbilning? Jeg tipper Gud ser meg for den jeg virkelig er nå. Han liker meg egentlig ikke. Jeg trodde Gud sa at han elsket meg, at han ville ha et nært forhold til meg?

Du føler ikke at Gud er der

Jeg tror mange av oss har stilt disse spørsmålene i løpet av tida vår som kristne. Så sitter du der, alene på rommet og vil be, snakke med Gud om ting. Men du føler ikke at han er der.

Jeg hadde det hvertfall sånn mange ganger. Jeg hadde vært på møter der følelsene var så intense, jeg kjente Gud var der, og kunne snakke til Ham rett der og da, og visste at han hørte det jeg ba om.

Jeg kjenner folk som har slutta å gå i ungdomsgruppa fordi de ikke kjente noe når de ba. De følte ingenting, derfor var egentlig ikke Gud der. Så er det andre som skylder på seg selv, og tror Gud egentlig ikke liker dem lenger, at de har så mye feil med seg selv at Gud kan ikke ha noe med dem å gjøre.

Han bryter ikke løftet sitt

Så hva gjør du da? Når du har bedt kveldsbønn, eller om morgenen og du ikke kjenner noe som helst? Er Gud virkelig ikke der? Vi tror at om ikke følelsene bekrefter hva vi tror, så tror vi feil.

Det er løgn. Følelsene dine oppleves som virkelige, men de gir ikke alltid hva som er sant.

I ei bok i Bibelen som heter Matteus, kapittel 28 og vers 20, så sier Jesus at Han er med oss, alle som tror på Ham, inntil verdens ende. Og fordi verdens ende ennå ikke har kommet, så betyr det at Jesus fremdeles er med deg akkurat der du er nå. Han er der når du ber, Han er der på skolen.

Sannheten er at når du ikke føler noe som helst, så er Han der fremdeles. Neste gang du ikke føler Jesus hører på deg, så husk at Han bryter ikke løftet sitt. Han hører deg, uavhengig om du føler at Han hører deg.

Guds fred!

John Olav Selstø

Andakt

Denne andakten er også tidligere publisert på iTro, i 2013.