Et annerledes vennskap

Et annerledes vennskap

-Dere er mine beste venner i hele Norge, kanskje hele verden, ler Tesfalem.

Misjon

Misjonsbefalingen kaller oss til å gå ut til alle folkeslag. I dag har mange av disse kommet til Norge, og mange er unådde med evangeliet. 16% av vår befolkning har innvandrerbakgrunn, fra 200 ulike land som bor i alle landets kommuner.

Håkon Rydland og Jonatan Faraasen er to gode kompiser fra Brumunddal og Hamar. I fjor sommer møtte de Tesfalem, en eritreer som kom til landet som båtflyktning for cirka tre år siden. Det ble starten på et kjekt og annerledes vennskap.

-Det var farmor som hadde truffet han på gjenbruksbutikken her i Hamar, og invitert han med på Sankthansfeiringa. Vi spilte volleyball og kubb sammen, og det var god stemning. Jonatan og jeg syntes at han var en hyggelig fyr, og tok derfor kontakt igjen etter feiringa, sier Håkon.

En helt vanlig kompis

Håkon forteller at de tok han med for å spille volleyball igjen, og inviterte han med hjem. Tesfalem inviterte også dem hjem til hans leilighet i Hamar. I året som har gått har de tre tilbrakt mye tid sammen, og de er i dag gode venner.

-Det å henge med Tesfalem er enormt kjekt. Han er en helt vanlig kompis, på lik linje med våre andre norske kompiser. Men dette er jo også god integrering. Han og de andre eritreerne vi har blitt kjent med her i byen får norske venner, og en unik mulighet til å bli kjent med norsk kultur, sier Håkon.

-Vi lærer dem en god del, men de lærer oss masse de også. Dette går begge veier, skyter Jonatan inn.

Ut på tur, aldri sur. I hvert fall når det er første gang man er på fjelltur. Tesfalem sitter øverst til høyre.

Vil bygge videre på vennskapet

Dette skoleåret skal Håkon være ettåring i Hamar, og Jonatan blir også boende i området. Vennskapet med Tesfalem og de andre eritreerne er noe av grunnen til at begge blir værende i Hamar.

-Jeg og Jonatan har som mål å bli bedre kjent med eritreere, og folk fra andre land og kulturer. Vi har lyst til å bygge videre på det vennskapet vi har fått.

I tillegg til dette drømmer vi om å starte opp en språkcafé.

Kristne har et spesielt ansvar

Selv om Håkon og Jonatan understreker at det først og fremst er kjekt å henge med Tesfalem og de andre eritreerne, er de opptatt av at kristne har et spesielt ansvar for å ta vare på nye landsmenn. Håkon er spesielt glad i teksten som står i 3.Mos 19, 33-34:

Når en innflytter bor i landet hos dere, skal dere ikke gjøre urett mot ham. Innflytteren som bor hos dere, skal være som en av deres egne landsmenn. Du skal elske ham som deg selv

-Jeg har skrevet Tesfalem ved siden av dette verset i Bibelen, smiler Håkon.

Og hvis det skulle være noen tvil: Tesfalem setter stor pris på vennskapet han har fått med Håkon og Jonatan:

-Dere er mine beste venner i hele Norge, kanskje hele verden, avslutter han leende.

Privat

Misjon

Misjonsbefalingen kaller oss til å gå ut til alle folkeslag. I dag har mange av disse kommet til Norge, og mange er unådde med evangeliet. 16% av vår befolkning har innvandrerbakgrunn, fra 200 ulike land som bor i alle landets kommuner.