– Dette kan bli en livsforvandlende uke

– Dette kan bli en livsforvandlende uke

iTro har snakket med Astrid Helene Øgaard, ungdomskonsulent i NLM Ung, som skal tale lørdag morgen under UL.

Festival

UL er en kristen ungdomsfestival, arrangert av NLM ung og IMF ung. I år er festivalen fra 24-28 Juli i Kongeparken Amfi på Ålgård.

For informasjon og påmelding, sjekk ut ul2018.no

UL nærmer seg, og for mange av årets talere kribler det kanskje litt ekstra i magen i disse tider. iTro fikk snakke med Astrid Helene Øgaard, ungdomskonsulent i NLM Ung, som skal tale lørdag morgen under UL.

Store forventninger

– Du skal tale under årets UL, er du spent?

– Ja, jeg er skikkelig spent, men aller mest så gleder jeg meg til å tale! UL har betydd mye for livet mitt med Gud, og det gjør at jeg også i år har store forventninger til hva Gud kan gjøre på årets UL.

Vi er grener på treet

Hva tenkte du når du hørte hva temaet var?

– Mitt favorittvers har i mange år vært fra Johannes 15. Der snakker Jesus om at et liv med Gud er å bli i han, slik han blir i oss. Videre sammenligner Jesus dette med et bilde av et tre, der Gud er stammen, og vi er grenene på treet. Da jeg hørte at temaet var et tre, tenkte jeg at det kan bli mange spennende taler ut av det temaet. Jeg tror at vi sammen i løpet av uken kan komme til noe av kjernen i hva det vil si å leve et liv med Gud. Dette kan rett og slett bli en livsforvandlende uke for mange av oss!

– Kan du gi oss en smakebit på hva talen din kommer til å handle om?

– Jeg skal stille spørsmålet om hvorfor så mange av oss føler at vi ikke får til kristen-livet, eller det å være en disippel. Vi ønsker så gjerne en eller annen oppskrift på det eller en quick-fix, slik at vi vet at vi er kristne på rett måte. Jeg skal snakke om hvordan treet viser oss et bilde av hva det vil si å leve et liv med Gud, og videre hvordan det kan se ut. Resten må dere nesten komme for å høre selv.

Kveldsmøter et must

– Hvis du skulle valgt ut noen ting du bare må være med på under UL-uka, hva ville det vært?

– Det er fem ting jeg aldri går glipp av på UL: kveldsmøtene på tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag. Det er der det skjer!

 – Hva er ditt beste minne fra å klatre i et tre?

– Jeg vokste opp veldig nær skogen, og der var det et stort tre som det var helt genialt å klatre i. Dit pleide jeg å sykle, og så tilbrakte jeg dagen i treet. Jeg har noen skikkelig fine sommerminner derfra.

 

 

 

Bård Bøe

Festival

UL er en kristen ungdomsfestival, arrangert av NLM ung og IMF ung. I år er festivalen fra 24-28 Juli i Kongeparken Amfi på Ålgård.

For informasjon og påmelding, sjekk ut ul2018.no