Standarder så høye at spensttrening ikke nytter

Standarder så høye at spensttrening ikke nytter

Det er faktisk sykt hva vi forventer av oss selv og andre i Norge anno 2015. Du kommer ikke til å nå opp selv om du bruker en stav i spranget.

Tema

Tema for iTro i april er «En syk verden». Skrevet av Kristin Lien.

 Når du legger deg om kvelden, hva er det du tenker på da? Er du fokusert på neste dag og forbereder deg til den? Tenker du på hva du har gjort gjennom dagen som har vært? Hvem du har vært med, hva du har sagt, hva du hadde på deg? Hva fyller du hodet ditt med? Hvem og hva er det du lar definere deg og ditt liv?

Når vi definerer noe sier vi noe helt konkret om hva noe betyr. Med så få ord som mulig. Vi forsøker å bruke alle andre ord, enn ordet, til å beskrive dets mening og innhold. Hva er det du blir definert som? Og hva er det som faktisk betyr noe? Lar du deg påvirke av hva TV-programmer, musikere og moteindustrien sier at er in? Er det det som skal definere deg?

Ta så mange spensthopp du bare vil; det hjelper ikke

Vi trenger ikke legge skjul på  hva de rundt oss synes om oss betyr noe. Vi, som mennesker, ønsker å bli oppfattet som smarte, snille og modige, men hva skjer når vi henter all vår identitet og selvbilde i hva andre tenker om oss? Da blir det en uendelig kamp mot noen mål som er satt så høye at vi aldri klarer å nå dem selv etter å ha trent spenst i årevis.

..vårt samfunn er helt i ubalanse

Vi bygger oss et bilde av det perfekte mennesket, og så strever vi hardt for å oppnå noe vi ikke kan oppnå. Standardene vi lager og fokuset vi har i vårt samfunn er helt i ubalanse. Det er et enormt fokus på hvordan vi gjør det på skolen, hvem som er mest populær blant guttene og jentene, hvem som har den mest gjennomførte stilen også videre også videre.

For vi er perfekte

Vi har hørt leksa før, men dette er viktig. Uansett hva vi gjør så når vi ikke opp. Og det er greit, vi er ikke verdensmestere i alt. Vi må skape rom for hvem vi er som personer og hvilke verdi hver eneste en av oss har.

Det betyr at vi er elsket!

For vi er perfekte i Guds øyne. Du og jeg er Hans barn, som det var verdt å sende Jesus i døden for. Det betyr at vi er elsket. Vi er elsket og har uendelig verdi i oss selv, siden vi er skapt i Guds bilde (1. Mosebok 1,26-27). For å finne vår ekte identitet, hvem vi egentlig er, må vi søke hos nettopp vår skaper og frelser – Gud. Dersom vi lar hva Han sier om oss bli fokus for våre liv og hvem vi er, så får vi det bedre med oss selv. For i Gud sine øyne er vi alle helt unike og perfekte når vi får komme til Han gjennom Jesus. La det definere deg og ditt liv.

Dere er Guds utvalgte, helliget og elsket av ham. Kle dere derfor i inderlig medfølelse, godhet og ydmykhet. Ta dere ikke selv til rette, men strekk dere langt,så dere bærer over med hverandre og tilgir hverandre, hvis den ene har noe å bebreide den andre. Som Herren har tilgitt dere, skal dere tilgi hverandre.Og over alt dette, kle dere i kjærlighet, som er det bånd som binder sammen og fullender. La Kristi fred råde i hjertene (Kolosserne 3,12-15a)

Tema

Tema for iTro i april er «En syk verden». Skrevet av Kristin Lien.